Τους 8 αξιωματικούς θυμήθηκε πάλι η Τουρκία
15/07/2020 13:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τους 8 αξιωματικούς θυμήθηκε πάλι η Τουρκία

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία. Σήμερα 4 χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 θυμήθηκε τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Με ανάρτησή της στο facebook η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα επαναφέρει το θέμα για την έκδοσή τους και υπογραμμίζει μάλιστα πως πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφθασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία και τους οποίους ο Ερντογάν κατηγορεί για πραξικοπηματίες.

"Περιμένουμε εδώ και τέσσερα χρόνια την έκδοση των οκτώ πρώην στρατιωτικών (και άλλων) που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, και αυτό πρέπει να γίνει νωρίτερα παρά αργότερα" αναφέρει στην ανάρτησή της η τουρκική πρεσβεία.

Αυτό πάντως που ζητάει η τουρκική πρεσβεία είναι άνευ ουσίας καθώς η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει στα ελληνικά δικαστήρια, καθώς με απόφαση του ΣτΕ τον Μάιο του 2018 οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί αφέθησαν ελεύθεροι και με ταξιδιωτικά έγγραφα στη διάθεσή τους για να φύγουν για την όποια χώρα της επιλογής τους. Νεότερες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι έχουν λάβει και τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Πηγή: capital.gr