Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες
24/05/2018 11:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες

Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών με ανακοίνωσή του τονίζει ότι για ακόμη μία φορά η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες αντιδρώντας στην χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο τονίζεται ότι για ακόμη μία φορά η χώρα μας αποδεικνύει ότι με την στάση της αποδέχεται τους πραξικοπηματίες και τονίζεται ότι δεν πρέπει να συνεχίσει να κάνει το ίδιο λάθος στην συνέχεια.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζεται: «Το Ελληνικό Στε αγνοώντας τους κανόνες του διεθνούς δικαίου αναγνώρισε το δικαίωμα ασύλου στον πραξικοπηματία Σουλεϊμαν Οζκαϊνακτσι. Έτσι η Ελλάδα στα πλαίσια της διεθνούς κοινότητας επικυρώνει πως είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε με έμφαση την απόφαση αυτή που πληγώνει τη συνείδηση του τουρκικού λαού. Στην μελλοντική περίοδο ελπίζουμε η ελληνική δικαιοσύνη να μην κάνει παρόμοια λάθη όπως την απόφαση αυτή που ήταν μεροληπτική».

Τι προηγήθηκε

Στη χορήγηση ασύλου για ένα από τους Τούρκους αξιωματικούς προχώρησε αμετάκλητα το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση της Ολομέλειας του, δίδοντας λύση σε ένα θέμα το οποίο απασχολεί τις ελληνικές δικαστικές αρχές για καιρό και αποτελεί μόνιμη αιτία τριβής στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία.

Στη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της ανεξάρτητης αρχής προσφυγών και είχε δώσει άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ με ισχυρή πλειοψηφία είπε «ναι» στο άσυλο, ανοίγοντας τον δρόμο και για τους υπολοίπους επτά Τούρκους που είχαν αιτηθεί άσυλο από την Ελλάδα, ενώ κατηγορούνται από την Τουρκία για το πραξικόπημα.

Μετά την απόφαση αυτή θα πρέπει να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους οκτώ και να αφεθούν ελεύθεροι.

eleftherostypos.gr