Τουρκικά πολεμικά πλοία έδιωξαν από διεθνή ύδατα τράτα κυπριακής εταιρείας
17/08/2018 11:12
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκικά πολεμικά πλοία έδιωξαν από διεθνή ύδατα τράτα κυπριακής εταιρείας

Τουρκικά πολεμικά πλοία έδιωξαν τα ξημερώματα, την τράτα(ψαροκάικο) Μαρία Μπουμπουλίνα, η οποία βρισκόταν στην περιοχή Αποστόλου Ανδρέα και σε διεθνή ύδατα.

Γύρω στις δύο τα ξημερώματα, δύο τουρκικά πολεμικά προσέγγισαν την τράτα και ζήτησαν από το πλήρωμα να αποχωρήσει από την περιοχή. Τότε, τα μέλη του σκάφους ανέφεραν ότι δεν μπορούν να τους διώξουν από το σημείο που βρίσκονταν, αφού ήταν σε διεθνή ύδατα.

Τελικά προχώρησαν στα 24 ναυτικά μίλια από τα 12 που βρίσκονταν προηγουμένως, όμως τα πολεμικά πλοία τους ξαναπλησίασαν και τους ζήτησαν εκ νέου να αποχωρήσουν.

Αφού συνέχισαν να απομακρύνονται, τα πολεμικά σκάφη έκαναν για τρίτη φορά «παρατήρηση» στο ψαροκάικο και τελικά τους συνόδευσαν μέχρι το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης του σκάφους Άριστος Αριστείδου, ο οποίος ανέφερε μάλιστα ότι τους έκαναν πρόβλημα και για το όνομα της τράτας.

Τελικά το ψαροκάϊκο, όπως μας ανέφερε ο κ. Αριστείδου, αφίχθηκε γύρω στις 18:30 το απόγευμα στο λιμάνι Λεμεσού, ενώ ακολούθησε καταγγελία στο τμήμα Αλιείας,το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και στο ΚΣΕΔ, αφού πρώτα επιβεβαιώθηκε μέσω GPS ότι το πλήρωμα δεν παραβίασε οποιοδήποτε κανονισμό και βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.

Πηγή: reporter.com.cy-eleftherostypos.gr