Τουρκικά ΜΜΕ: Βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στο κινητό ενός εκ των δύο Ελλήνων
22/03/2018 18:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκικά ΜΜΕ: Βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στο κινητό ενός εκ των δύο Ελλήνων

Το παιχνίδι της προπαγάνδας συνεχίζουν να παίζουν οι Τούρκοι σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Όπως αναφέρει το hellasjournal.com του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, τουρκικές εφημερίδες δημοσίευσαν πληροφορίες και υποστηρίζουν ότι οι αρχές βρήκαν στρατιωτικό σχεδιάγραμμα στην εξωτερική μνήμη του κινητού τηλεφώνου των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Δεν είναι τυχαίο ότι πληροφορίες αυτές έρχονται λίγες ώρες πριν από την αναμενόμενη ισχυρή καταδίκη των Ευρωπαίων ηγετών για τις τουρκικές προκλήσεις και είναι φανερό ότι αποσκοπεί να "θολώσει τα νερά", όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές.

Μάλιστα η εφημερίδα Hurriyet σχολιάζει ότι πρόκειται για εξέλιξη-κεραυνό και αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σε ένα μέρος του ψηφιακού υλικού.

Η τουρκική εφημερίδα και το πρακτορείο Anadolu (τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων) αναφέρουν ότι οι έρευνες συνεχίζονται για ολόκληρο το ψηφιακό υλικό. Οι δύο στρατιωτικοί είχαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κρυπτογραφικό τηλέφωνο, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν επιβεβαιώνει το Μαξίμου

Η ελληνική κυβέρνηση από πλευράς της πάντως, δεν επιβεβαιώνει τα τουρκικά δημοσιεύματα περί ευρημάτων "στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων" στο κινητό του ενός εκ των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

capital.gr