Το ΕΚΠΑ αναστέλλει συμβολικά τη λειτουργία της Φιλοσοφικής λόγω Ρουβίκωνα
17/10/2018 19:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΕΚΠΑ αναστέλλει συμβολικά τη λειτουργία της Φιλοσοφικής λόγω Ρουβίκωνα

Τη συμβολική αναστολή λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ για αύριο Πέμπτη αποφάσισε η πρυτανεία και η κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου μετά τα σημερινά επεισόδια με τους αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα. Το γραφείο που είχε καταλάβει ο Ρουβίκωνας ανακατέλαβαν καθηγητές, αλλά λίγο αργότερα οι αναρχικοί πήραν πίσω το "στέκι" τους.


Στην ανακοίνωσή τους, οι πρυτανικές αρχές και η κοσμητεία προαναγγέλουν την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη για το θέμα.

Η ανακοίνωση της πρυτανείας και της κοσμητείας«Μετά τα σημερινά γεγονότα, οι Πρυτανικές Αρχές και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, αποφασίζουν για αύριο, Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, τη συμβολική αναστολή λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής.

»Υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά τη σθεναρή βούλησή τους να μην επιτρέψουν την προσβολή και παραβίαση των ακαδημαϊκών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη χρήση βίας. Κύριο μέλημά τους παραμένει η ασφάλεια όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής».

Πηγή: skai.gr