Τη βοήθεια της Interpol για τους «οκτώ» έχει ζητήσει ο Ερντογάν
26/09/2018 21:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τη βοήθεια της Interpol για τους «οκτώ» έχει ζητήσει ο Ερντογάν

Τη βοήθεια της Interpol ζήτησε η Τουρκία για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κρατικού Πρακτορείου Ανατολή, Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο εκδικαζόταν σήμερα η υπόθεση Τούρκου στρατιωτικού από την ίδια μονάδα με τους 8, διέταξε να αποσταλεί στην Interpol «κόκκινο δελτίο» για τηναναζήτηση των Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα.


Το κρατικό πρακτορείο επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη παραγγελία δόθηκε προς τις αρμόδιες τουρκικές αρχές, με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος των οκτώ αξιωματικών, που φέρονταν να συμμετείχαν στο σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν, να είναι καταπέλτης. Κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει συμμορία για τη δολοφονία του Τούρκου προέδρου.Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, ανέβαλε την ακρόαση στις 7 Νοεμβρίου για τους 8 κατηγορούμενους που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα.

Την είδηση για την έκδοση ερυθράς αγγελίας από την Τουρκία για την αναζήτηση των «8» μέσω Interpol, επανέφερε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας με αφορμή την εν εξελίξει, παρότι ερήμην, δίκη τους. Ωστόσο, η αγγελία έχει εκδοθεί εδώ και καιρό.Αιχμές για την Ελλάδα και τους «οκτώ» άφησε χθες από το βήμα του ΟΗΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι «χώρες που τις θεωρούμε φιλικές αντιστέκονται και ακόμη και τώρα δεν μας δίνουν τα μέλη της FETO»

Πηγή: protothema.gr