Τι απαντά η ΕΡΤ για τα «βαφτίσια» της FYROM σε «Μακεδονία»
28/10/2018 21:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι απαντά η ΕΡΤ για τα «βαφτίσια» της FYROM σε «Μακεδονία»

Η ΕΡΤ απάντησε για το λάθος στην ονομασία της ομάδας των Σκοπίων στον αγώνα χάντμπολ με την Εθνική ομάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το λάθος δεν οφείλεται στην δημόσια τηλεόραση καθώς η παραγωγή των γραφικών του συγκεκριμένου αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει:

Σε απάντηση αναρτήσεων σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα: Η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία. Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομαδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR. Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

Θυμίζουμε ότι για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η ΕΡΤ3, όπως φαίνεται από τον πίνακα του σκορ, εμφάνισε την γειτονική χώρα ως… MKD, δηλαδή «Μακεδονία».

Κατόπιν εορτής, η ΕΡΤ3 επανέφερε το FYROM αλλά το «κακό» είχε ήδη γίνει…

Πηγή: eleftherostypos.gr