«Τι Αφρίν, τι Αθήνα»: Συνεχίζουν τον πόλεμο προπαγάνδας τα τουρκικά ΜΜΕ
07/03/2018 21:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Τι Αφρίν, τι Αθήνα»: Συνεχίζουν τον πόλεμο προπαγάνδας τα τουρκικά ΜΜΕ

Ως άντρο τρομοκρατών παρουσιάζει την Αθήνα η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Gunes, εξομοιώνοντάς την σε πρωτοσέλιδο τίτλο της με το Αφρίν της Συρίας, όπου η Τουρκία έχει εισβάλει και εκπονεί στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων του ΥPG, τους οποίους το καθεστώς χαρακτηρίζει τρομοκράτες.


«Τι Αφρίν, τι Αθήνα» αναφέρει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, σχολιάζοντας με αυτό τον προκλητικό τρόπο την άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει στην Τουρκία τους εννέα τούρκους κουρδικής καταγωγής συλληφθέντες σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο όσο και τους οκτώ αξιωματικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.

«Ακριβώς όπως το Αφρίν, η Αθήνα γίνεται καταφύγιο για τρομοκράτες που έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, ρίχνοντας τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» σημειώνει χαρακτηριστικά το πρωτοσέλιδο, ενώ κάνει αναφορά και στους δύο έλληνες στρατιωτικούς, υπογραμμίζοντας σε προκλητικό τόνο πως «συνελήφθησαν να κατασκοπεύουν».

Ακόμη, γίνεται αναφορά στα επεισόδια στο Αιγαίο στην περιοχή των Ιμίων, στα οποία η Ελλάδα κατηγορείται από την εφημερίδα ότι πραγματοποιεί συχνά παραβιάσεις.dokuz8 [email protected]_EN

Replying to @dokuz8_EN

Swedish Peace Council, consisting of 11 peace associations has sent a letter to the UN, asking for the international organisation to condemn Turkey's #Afrin operation. pic.twitter.com/9jqjpcgodW

dokuz8 [email protected]_EN

Pro-government daily Güneş equated #Afrin to #Athens on its headline today, in reference to Greece's denial of Turkey's request to extradite the person who is searched in Turkey as part of DHKP-C investigation and soldiers who took asylum in Greece after July 15 coup attempt. pic.twitter.com/aa6kDmEPFn

View image on Twitter

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος BBP της Τουρκίας, Μουσταφά Ντεστιτζί, σε νέο παραλήρημα, αναφερόμενος στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα, σύμφωνα μετην ιστοσελίδα yeniakit.com, δήλωσε πως «αυτή η κόκκινη σημαία με την ημισέληνο που έκαψαν και προσέβαλαν θα έρθει μέρα που πάλι θα κυματίζει στον ουρανό της Αθήνας. Όλοι θα πρέπει να μάθουν την θέση τους».


«Αυτό που έχω να πω στους Έλληνες που προέβησαν σε αυτή την φρικτή πράξη και προς την ελληνική κυβέρνηση είναι να μην ξεχνάνε πως, όχι πριν από πολύ καιρό, εκείνη η δοξασμένη ερυθρή σημαία με την ημισέληνο κυμάτιζε στα χώματα και στους ουρανούς τους» ανέφερε, συνεχίζοντας τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του κόμματός του.

in.gr