Θεσσαλονίκη: Μήνυση από συλληφθέντες απεργούς κατά του περιφερειακού διευθυντή του ΟΤΕ
08/01/2020 18:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θεσσαλονίκη: Μήνυση από συλληφθέντες απεργούς κατά του περιφερειακού διευθυντή του ΟΤΕ

Μήνυση σε βάρος του περιφερειακού διευθυντή του ΟΤΕ για "ψευδή καταμήνυση" και παρακώλυση συνδικαλιστικής δραστηριότητας κατέθεσαν οι πέντε απεργοί, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος τους.

Στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, όπου υποβλήθηκε η μήνυση των απεργών, παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΟΜΕ ΟΤΕ, Δημήτρης Φούκας, συνδικαλιστικά στελέχη του ΟΤΕ και ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης, οι οποίοι συμμετέχουν ως μάρτυρες στο δικόγραφο.

"Δεν υπήρχε κανείς εργαζόμενος που ήθελε να μπει στο κτίριο" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Φούκας, αναφερόμενος σε όσα καταλογίζονται στους απεργούς και πρόσθεσε: "Αυτά εντάσσονται σε μια στρατηγική της διοίκησης που από την πρώτη μέρα της απεργίας, που γίνεται για την ανάκληση απολύσεων και την υπογραφή τριμερούς σύμβασης, δημιουργεί προσκόμματα, απασχολώντας αναίτια και την αστυνομία".

Τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών του ΟΤΕ καταδικάζουν η Λαϊκή Ενότητα και το ΕΚΘ.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) καταδικάζει τη σύλληψη των πέντε απεργών εργαζομένων συνδικαλιστών του ΟΤΕ -ανάμεσα σε αυτούς και ένα μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ- και εκφράζει τη συμπαράστασή της στους απεργούς. Αιτήματα των απεργών είναι η ανάκληση απολύσεων συναδέλφων τους, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και η υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Οι πέντε απεργοί προσήχθησαν, μετά από μήνυση που κατέθεσε ο περιφερειακός διευθυντής Βορείου Ελλάδος του ΟΤΕ, στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, και αφέθηκαν ελεύθεροι. Το ΕΚΘ χαρακτηρίζει "αδιανόητη" αυτή την πρακτική, δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχθούν "αντιδημοκρατικές και παράλογες αντεργατικές τακτικές" και προσθέτει: "Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατάκτηση των εργαζομένων και κάθε προσπάθεια εμπόδισης και τρομοκράτησης θα μας βρίσκει απέναντι".

Υπενθυμίζεται, ότι οι πέντε απεργοί συνελήφθησαν αργά το απόγευμα χτες, στο κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ επί της Καρόλου Ντηλ, καθώς τους καταλογίστηκαν τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελέας, η οποία έδωσε προφορική εντολή να αφεθούν ελεύθεροι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ