Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι πέταξαν 30 μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ
03/06/2018 12:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι πέταξαν 30 μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ

Τριάντα βόμβες μολότοφ πέταξαν κουκουλοφόροι σε κλούβα των ΜΑΤ, το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Τη στιγμή που η διμοιρία αποχωρούσε, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης, δύο ομάδες αγνώστων που βρίσκονταν στον χώρο του Πανεπιστημίου -η μία επάνω σε ταράτσα κτιρίου- έριξαν μολότοφ.

Λόγω της επίθεσης η κλούβα ακινητοποιήθηκε. Χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο γερανοφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να την απομακρύνει. Για περίπου μία ώρα η οδός Αγ. Δημητρίου παρέμεινε κλειστή στο ύψος του ΑΠΘ. Στη σημείο της επίθεσης αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή νέας επίθεσης στο καθηλωμένο όχημα.

Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησαν οι αστυνομικοί μετά την επίθεση. "Η διμοιρία δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Ήθελαν να σκοτώσουν συναδέλφους. Η κλούβα δέχτηκε 30 μολότοφ. Πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας για αυτά που γίνονται μέσα στα πανεπιστήμια", δήλωσε στοthestival.grο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παδιώτης.

capital.gr