Τέσσερις μήνες φυλακή με αναστολή στον Τούρκο που συνελήφθη στον Έβρο
20/03/2018 16:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέσσερις μήνες φυλακή με αναστολή στον Τούρκο που συνελήφθη στον Έβρο

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με αναστολή, και πρόστιμο 1.500 ευρώ καταδικάστηκε ο τούρκος πολίτης που κατά τη διάρκεια της νύχτας μπήκε σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή Καστανιές του Έβρου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να αποφασιστεί εάν θα του επιτραπεί η επιστροφή του σήμερα στην Τουρκία.

Ο 41χρονος βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άρχισε να συνέρχεται πολλές ώρες αφότου τέθηκε υπό κράτηση.

Το κίνητρό του φέρεται να ήταν η διαφυγή από την Τουρκία, ωστόσο δεν έχει καταθέσει ακόμη αίτημα για άσυλο. Υπενθυμίζεται πως ο 41χρονος υδραυλικός από την ανατολική Τουρκία βρισκόταν στο σημείο με ακόμη τρία άτομα, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να τρέχουν με κατεύθυνση την ελληνική πλευρά.

Οι τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να τους εμποδίσουν πυροβολώντας στον αέρα, κίνηση που έκανε τους τρεις εξ' αυτών να σταματήσουν, ωστόσο ο 41χρονος συνέχισε και πέρασε τα σύνορα. Εκεί, τον εντόπισε περίπολο του ελληνικού στρατού και τον παρέδωσε σε αστυνομικούς, στο μεθοριακό φυλάκιο των Καστανιών.

in.gr