Συνελήφθη 19χρονος για την επίθεση του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφείο
18/05/2018 18:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνελήφθη 19χρονος για την επίθεση του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφείο

Συνελήφθη πριν από λίγο 19χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στην ομάδα των κουκουλοφόρων που εισέβαλαν με σφυριά σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος συνελήφθη στα Εξάρχεια, από άντρες της κρατικής ασφάλειας, ενώ φαίνεται να είναι νέο μέλος της αναρχικής ομάδας.

Νωρίτερα η συμβολαιογράφος, της οποία το γραφείο δέχτηκε την επίθεση, έκανε λόγο για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων Όπως τονίζει ποτέ από το γραφείο της δεν έχει διενεργηθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας, κάτι που της έχει κοστίσει δουλειές εν γνώσει της.

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφείο

Με ανάρτησή τους στο indymedia τα μέλη του Ρουβίκωνα ανακοίνωσαν μια ακόμη επίθεση σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν το συμβολαιογραφείο με σφυριά και έσπασαν τα πάντα προκαλώντας τον τρόμο στους εργαζόμενους. Μάταια οι υπεύθυνοι του συμβολαιογραφικού γραφείου τους φώναζαν ότι δεν κάνουν πλειστηριασμούς.

Δείτε το βίντεο:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεν είναι περίοδος για μακροσκελείς θεωρητικές αναλύσεις. Όταν χιλιάδες άνθρωποι της τάξης μας απειλούνται με κατασχέσεις σπιτιών είναι η ώρα για δράση.

Όσοι συμμετέχουν σε διαδικασίες εξώσεων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών των λαικών κατοικιών θα βιώνουνε και την αντίδραση των από τα κάτω. Σήμερα λίγο μετά της 10 το πρωί επιτεθήκαμε στο συμβολαιογραφείο της Δάλλας Πολυζώη Θηρεσία.

Η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών ήδη από τις αρχές των διαδικασιών. Όσο για τον ισχυρισμό τους πως δε συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς να γνωρίζουν στο συγκεκριμένο γραφείο πως δεν ξεγελιόμαστε και είμαστε πάντα βέβαιο για τις κινήσεις και τις δράσεις μας».

Προβοκατόρικη επίθεση του Ρουβίκωνα καταγγέλλει η συμβολαιογράφος

Η συμβολαιογράφος Αθηνών Θηρεσίας Δάλλα – Πολυζώη με δήλωσή της καταγγέλλει «την προβοκατόρικη», όπως την χαρακτηρίζει, επίθεση που δέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο της.

«Η συγκεκριμένη επίθεση υπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες, αφού δεν υπάρχει περίπτωση πρώτης λαϊκής κατοικίας, που να έχει εκπλειστηριαστεί από εμένα. Επιδιώκει να ενοχοποιήσει με προβοκατόρικο τρόπο τη διαμαρτυρία εναντίον των πλειστηριασμών».

«Αντίθετα, στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, ως συμβολαιογράφος, φροντίζω πάντα και με κάθε πρόσφορο τρόπο, να εξασφαλίζω ότι δεν θα εκπλειστηριαστεί από εμένα κανένα σπίτι φτωχών και αδύναμων ανθρώπων. Μάλιστα, λόγω της πολιτικής μου αυτής θέσης έχω στερηθεί συνειδητά αντικείμενο εργασίας» αναφέρει επίσης η κ. Δάλλα-Πολυζώη, προσθέτοντας ότι «είναι γνωστό επίσης ότι έχω αναπτύξει συνδικαλιστική δράση στο χώρο των συμβολαιογράφων, αλλά και με τη συνολικότερη δράση μου, πρωτοστατώ στον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, σε αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και με τη στάση που κρατάει η πλειοψηφία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου».

«Απαντώ σε αυτούς που επιτέθηκαν στο γραφείο μου με κουκούλες και βαριοπούλες και δηλώνω ότι δεν τρομοκρατούμαι και θα συνεχίσω τη δράση για την προστασία των λαϊκών δικαιωμάτων» καταλήγει στην δήλωσή της η κ. Δάλλα-Πολυζώη.

Πηγή: eleftherostypos.gr