Συμπληρωματική δίωξη για εκβίαση του Φλώρου ασκήθηκε στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών
29/03/2019 19:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμπληρωματική δίωξη για εκβίαση του Φλώρου ασκήθηκε στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών

Για εκβίαση του Αρ. Φλώρου διώκεται συμπληρωματικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος που συνελήφθη για την υπόθεση της "μαφίας των φυλακών".

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ποινική δίωξη στρέφεται σε βάρος του δικηγόρου που συνελήφθη για την υπόθεση και αφορά την καταγγελόμενη εκβίαση του επιχειρηματία Αρ. Φλώρου για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Σήμερα, οι δύο δικηγόροι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους ώστε να απολογηθούν τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψή τους ήρθε μετά την κατάθεση μαρτύρων ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, Ευτ. Νικόπουλο, που χειρίζεται την έρευνα, ανάμεσα στους οποίους είναι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ένας μάρτυρας - κλειδί που φέρεται να γνωρίζει πολλά για τις κινήσεις του κατηγορούμενου δικηγόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία συστάθηκε το 2014 και από τότε φέρονται να έχουν διενεργηθεί σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα.

Ο εκ των συνηγόρων του συλληφθέντος δικηγόρου, σε βάρος του οποίου είχε πραγματοποιηθεί απόπειρα κατά της ζωής του, Αλεξ. Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, προσθέτοντας πως περιμένουν να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Νωρίτερα, ο Αρ. Φλώρος προχώρησε σε μαραθώνια κατάθεση ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, Ευτ. Νικόπουλο, που χειρίζεται την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa επανέλαβε μεταξύ άλλων όσα έχει πει και στο παρελθόν για το ότι έπεσε θύμα εκβιασμού κρατουμένων που κατηγορούνται ως μέλη του επίμαχου κυκλώματος.

Πηγή:capital.gr