Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
18/12/2019 22:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στον προϋπολογισμό

Συλλαλητήριο ενάντια στον προϋπολογισμό «καρμανιόλα», όπως τον χαρακτηρίζει, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα που ο προϋπολογισμός τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Το συλλαλητήριο κατέληξε στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή, ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια όπου έγιναν ομιλίες από μέλη του ΠΑΜΕ.

Οι ομιλητές έκαναν λόγο για έναν «ματωμένο» προϋπολογισμό, που στηρίζει τους εργοδότες και θα επιφέρει μείωση παροχών στην υγεία, μείωση στα επιδόματα των αναπήρων, ενώ τονίστηκε ότι στην πραγματικότητα η φορολογία θα αυξηθεί για τα λαϊκά στρώματα.

Οι ομιλητές υποστήριξαν ότι θα δοθούν 200 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για τις συντάξεις και ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά πατά πάνω στο νόμο Κατρούγκαλου.

Το παρών στο συλλαλητήριο έδωσε και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που δήλωσε : «ταυτόχρονα με τη μάχη που δίνουμε μέσα στη Βουλή ενάντια σε έναν νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, δίνουμε και τη μάχη στους δρόμους της Αθήνας, στους δρόμους της Ελλάδας, μάχη που πρέπει να συνεχιστεί από αύριο και τους επόμενους μήνες, γιατί προβλέπεται ένα ζοφερό 2020 γύρω από όλα τα ζητήματα».

Οι διαδηλωτές ζήτησαν αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ