Στον ανακριτή ο (αγνώριστος) Σώρρας εν μέσω χειροκροτημάτων από υποστηρικτές του
17/06/2018 13:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον ανακριτή ο (αγνώριστος) Σώρρας εν μέσω χειροκροτημάτων από υποστηρικτές του

Ενώπιον ανακριτή θα βρεθεί ο επικεφαλής της "Ελλήνων Συνέλευσις" Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος μετά από πολύμηνη αναζήτηση εντοπίστηκε να κρύβεται σε διαμέρισμα στον Άλιμο, έχοντας μεταμορφώσει ριζικά την εξωτερική του εμφάνιση με μακριά μαλλιά και μούσια.

Ο Σώρρας οδηγήθηκε το μεσημέρι στα δικαστήρια, όπου έγινε δεκτός με επευφημίες από δεκάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι τον περίμεναν κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα. Μάλιστα, σε μια ακραία εκδήλωση συναισθημάτων, οπαδοί του έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητο της αστυνομίας που τον οδηγούσε στον εισαγγελέα.

Απούσες κάμερες και φωτογράφοι

Είναι πάντως ενδεικτικό ότι την κινηματογραφική άφιξη Σώρρα αλλά και τη ριζική αλλαγή στην εμφάνισή του δεν στάθηκε δυνατό να καταγράψουν κάμερες και φωτογράφοι, καθώς εδώ και περίπου δυο εβδομάδες αναίτια ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Γεωργίλης έχει απαγορεύσει την είσοδό τους στα δικαστήρια, αποκλείοντας δηλαδή κάθε δημοσιότητα σε εκκρεμείς, σοβαρές υποθέσεις, που απασχολούν τη δικαιοσύνη.

Ο καταζητούμενος Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη χθες το απόγευμα σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Αλίμου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βαρύτατα κακουργήματα, αλλά και ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση που αφορούσε κάθειρξη οκτώ ετών για υπεξαίρεση.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, καθώς έχει κινηθεί ποινική διαδικασία τόσο εναντίον του όσο και κατά επτά συνεργατών του για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης και της απάτης τετελεσμένης κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ψεύδη καταμήνυση και ψευδορκία μάρτυρα.

Μάλιστα, η βαρύτητα των αδικημάτων είναι τέτοια που το πλαίσιο ποινής που αντιμετωπίζουν ο Αρτέμης Σώρρας και οι συνεργάτες του φτάνει ακόμη και την ισόβια κάθειρξη. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε βάρος του άνδρα που φέρεται να βοηθούσε τον Αρτέμη Σώρρα να καλύπτει τα ίχνη του.

capital.gr