Στην Άγκυρα "για ενδελεχή έλεγχο" τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
06/03/2018 17:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Άγκυρα "για ενδελεχή έλεγχο" τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στην Άγκυρα στάλθηκαν τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για ενδελεχή ψηφιακό έλεγχο, σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ”.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα τηλέφωνα στάλθηκαν στο Ποινικό Τμήμα Στρατονομίας στην Άγκυρα, όπου οι ειδικοί της στρατονομίας θα ελέγξουν τις εικόνες που υπάρχουν στα κινητά, καθώς και εκείνες που ενδεχομένως να έχουν αφαιρεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών για την αποφυλάκισή τους, λόγω τουδεν διαθέτουν κάποια κατοικία στην περιοχή και επίσης διότι δεν είχε ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιεχόμενο των κινητών τους τηλεφώνων.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στη συνέχεια ο ορισμός δικασίμου. Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία της δίκης.

Χθες, ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως δεν συζητείται ανταλλαγή των 2 Ελλήνων με τους 8 Τούρκους δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Η κράτηση των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία οι οποίοι πέρασαν στην τουρκική πλευρά από την Ελλάδα, δεν αποτελεί ζήτημα για ανταλλαγή. Ούτε η Ελλάδα ζήτησε ανταλλαγή από την τουρκική κυβέρνηση ούτε η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε ανταλλαγή από την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αυτοί οι στρατιωτικοί υποβλήθηκαν σε δικαστική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και της στρατιωτικής κατασκοπείας. Μετά το αίτημα του Εισαγγελέα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Δεν πρόκειται να αποτελέσει ζήτημα ανταλλαγής για την Τουρκία. Η έκδοση των πραξικοπηματιών στρατιωτικών στην Τουρκία είναι ένα ζήτημα για το οποίο η Τουρκία έχει δίκιο. Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσει στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών και δεν τις εκπληρώνει. (…) Το να γίνει ζήτημα ανταλλαγής θα μειώσει την αξία του αιτήματος της Τουρκίας για την έκδοση των πραξικοπηματιών για την δίκαιη εκδίκαση στην Τουρκία".

"Οι Έλληνες στρατιωτικοί μπήκαν 253 μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος"

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet, που επικαλείται το πρακτορείο Doğan, η έρευνα έδειξε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μπήκαν 253 μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος.

Πηγή: Capital.gr με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, ΑΠΕ - ΜΠΕ