Στη Βουλή η μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο για τους νεκρούς στο Μάτι
06/09/2018 12:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη Βουλή η μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο για τους νεκρούς στο Μάτι

Τον δρόμο για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των πολιτικών προσώπων που είχαν την ευθύνη συντονισμού του κρατικού μηχανισμού στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι όπου έχασαν τη ζωή τους 98 άνθρωποι, ανοίγει η διαβίβαση της σχετικής μήνυσης στη Βουλή.

Πρόκειται για την έγκληση την οποία είχε υποβάλει τον Αύγουστο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας η Βαρβάρα Φύτρου, χήρα του Γρήγορη Φύτρου και μητέρα της 13χρονης Εβίτας και του 11χρονου Αντρέα που βρήκαν και οι τρεις τραγικό θάνατο στη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Αυτή ζητεί να τεθεί υπό διερεύνηση το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, δηλαδή πως οι αρμόδιοι ενώ γνώριζαν πως επίκειται κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές, δεν έπραξαν ό,τι όφειλαν να πράξουν, το αποδέχτηκαν δηλαδή ως ενδεχόμενο.

Αμελητί

Η μήνυση που διαβιβάστηκε αμελητί χθες στη Βουλή στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών και αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Πάνου Σκουρλέτη και του τότε αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, αλλά και κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του τέως γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη. Καταλογίζει επίσης ευθύνες και στους Σωτ. Ταρζούδη, τέως αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, και Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, Βασίλη Καπερνάρο, η μήνυση της Βαρβάρας Φύτρου ανοίγει το δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή. "Οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο" δηλώνει ο συνήγορος.

Πηγή:capital.gr