Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες! Νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων λίγο πριν την «χαλάρωση»
30/03/2021 14:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες! Νέο «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων λίγο πριν την «χαλάρωση»

Πάνω από 3.500 τα κρούσματα σήμερα, λίγες μέρες πριν την χαλάρωση - Τι μας ετοιμάζουν πάλι άραγε;

Οργισμένοι και εξαντλημένοι από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα τα οποία δεν έδειξαν να έχουν αποτελεσματικότητα, οι πολίτες παρακολουθούν το επιτελικό χάος που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση ανακοινώνοντας την σταδιακή πολυπόθητη χαλάρωση, τη στιγμή που τα νούμερα της πανδημίας θυμίζουν αυτά του περασμένου Νοέμβρη.

Η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας με τους ασθενείς να διασωληνόνονται εκτός ΜΕΘ περιμένοντας να αδειάσει κάποιο κρεβάτι αλλά και τα νούμερα που καταγράφει ο ΕΟΔΥ (μετά το τριήμερο Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα κατά το οποίο μειώνονται σε μεγάλο βαθμό τα rapid tests πουπραγματοποιούται) προκαλούν τρόμο και ταυτόχρονα απορία.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν σχεδόν 4.000 νέες μολύνσεις, σε αντίθεση με τα χθεσινά κρούσματα που κυμάνθηκαν στα 1.724. Ωστόσο ο χθεσινός αριθμός των διασωληνωμένων που άγγιξε τους 738, αποτύπωνε την πραγματική εικόνα εικόνα της πανδημίας.

Ο γρίφος των κρουσμάτων

Οι πολίτες αναρρωτιούνται πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ανακοινώνει το άνοιγμα του λιανεμπορίουκαι των λυκείων με τέτοια επιδημιολογικά στοιχεία, όταν τον Νοέμβριο ανακοίνωνε αυστηρό lockdown με 1.000 κρούσματα. Άλλωστε και τότε η δικαιολογία για τους περιορισμούς ήταν πάντα το ήδη επιβαρυμένο ΕΣΥ το οποίο είχε «λυγίσει».

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι δεν είναι λίγες οι φορές που η κυβέρνηση κάνει εξαγγελίες για χαλάρωση και άνοιγμα προκειμένου να δώσει φρούδες ελπίδες στους οργισμένους πολίτες μέχρι τελικά να ανακοινώσει ακόμα μια παράταση. Άλλωστε κάτι για το οποίο ανησυχεί ιδιαίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή πολιτική του που θα πείσει τους ψηφοφόρους του να μην τον εγκαταλείψουν.

Δείτε επίσης: Lockdown: Κρίσιμη συνεδρίαση αύριο, Τετάρτη (31/3) – Τι θα αποφασιστεί για λιανεμπόριο, μετακινήσεις και σχολεία

Πηγή: newsbreak.gr