Σοκαριστικό βίντεο δολοφονίας Αλβανού ποινικού μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού
31/03/2019 19:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σοκαριστικό βίντεο δολοφονίας Αλβανού ποινικού μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για τις συνθήκες φύλαξης που επικρατούν στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο δολοφονείται βάναυσα Αλβανός ποινικός.

Το υλικό, που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα "Το Βήμα", φανερώνει ότι οι δράστες καταδίωξαν ανενόχλητοι τον αιμόφυρτο ποινικό Αλμπέρτ Μπάκο στους διαδρόμους του μεγαλύτερου σωφρονιστικού καταστήματος της χώρας.

Σε κάποιο σημείο ο Μπάκο φτάνει σε σιδερόπορτα όπου έχουν υπηρεσία δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι όμως μένουν εν πολλοίς αμέτοχοι και δεν σταματούν το κυνηγητό.

Οι δράστες δολοφόνησαν τον Μπάκο χτυπώντας τον ανελέητα με αυτοσχέδια μαχαίρια.

Τι λέει το υπ. Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του για το σημερινό "βίντεο από τον Κορυδαλλό" όπου καταγράφεται η δολοφονία Αλβανού κρατούμενου σημειώνει ότι το περιστατικό αφορά στα γεγονότα της 14ης Ιανουαρίου που ήδη διερευνώνται από ειδικό Εφέτη Ανακριτή και αποτελεί στοιχείο της σχετικής δικογραφίας.

Ακόμη, αναφέρει: "Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι γνωστό ότι για πρώτη φορά τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η κυβέρνηση κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα σε ένα θέμα που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει για χρόνια.

Την καταπολέμηση της μαφίας των φυλακών. Το αποτέλεσμα ήταν η αποκάλυψη ενός τεράστιου εγκληματικού κυκλώματος με το οποίο ουδείς τόλμησε να συγκρουστεί εκτός από τη σημερινή κυβέρνηση".

Πηγή:capital.gr