Σημαντικά τα βήματα της Ελλάδας για την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων σύμφωνα με ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο
07/01/2020 18:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σημαντικά τα βήματα της Ελλάδας για την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων σύμφωνα με ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο

Στη σημασία που αποδίδουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην συνεργασία σε θέματα Παιδείας αναφέρθηκε ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος κατά την διάρκεια άτυπης ενημέρωσης, χθες, Δευτέρα, από τον Λευκό Οίκο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις συνεργασίες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ΗΠΑ-Ελλάδας, ο Αμερικανός αξιωματούχος, αναφέρθηκε στις ενέργειες της υπουργού Νίκης Κεραμέως και την συμμετοχή της Ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο του ΙΙΕ (International Institute for Education) για την ενθάρρυνση των Αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να εμβαθύνουν τους δεσμούς τους με την Ελλάδα.

«Η υπουργός Νίκη Κεραμέως έχει κάνει σημαντικά βήματα για την εξωστρέφεια του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, για περισσότερους σπουδαστές, επισκέπτες και ανταλλαγές μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία του ότι στην Ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετέχει η υπουργός Παιδείας, ως δείγμα της σημασίας που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στα θέματα της εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε, «η Παιδεία είναι ένας τομέας όπου έχει σημειωθεί εξαιρετική πρόοδος και οι ΗΠΑ ενισχύουν τέτοιου είδους συνεργασίες και ανταλλαγές όχι μόνο για την εκπαίδευση των επόμενων γενιών, αλλά και προς την κατεύθυνση της αλληλοκατανόησης μεταξύ των δυο χωρών. Είναι μια επένδυση για το μέλλον. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως απόφοιτος του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, το αντιλαμβάνεται αυτό πολύ καλά».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ