Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Αθήνα
28/07/2019 19:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ έγινε αισθητή στην Αθήνα

Ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθν. Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε ένταση 4,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 4 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και 7 χιλιόμετρα βορείως της Μαγούλας, δηλαδή στον ίδιο εστιακό χώρο με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου, των 5,1 Ρίχτερ.

Λέκκας: Τον περιμέναμε αυτόν τον σεισμό

"Ήταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική, το μεγεθός του πρέπει να είναι 4,3 Ρίχτερ. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή", δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας και συνέχισε:

"Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,1 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία".

"Ήταν ο μετασεισμός που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής".

Ακης Τσελέντης: Δεν προκαλεί ανησυχία

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Ακης Τσελέντης δήλωσε ότι ο σεισμός μεγέθους 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 19:09 δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ, προσθέτοντας ότι προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο με εκείνον της 19ης Ιουλίου, στη Μαγούλα.

Πηγή: capital.gr