Σε δίκη ο Μαρινάκης και άλλοι 27 για τα "στημένα"
24/08/2018 23:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε δίκη ο Μαρινάκης και άλλοι 27 για τα "στημένα"

Την αναμενόμενη αντίστροφη πορεία πήρε η υπόθεση των στημένων αγώνων μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία αποφασίστηκε οριστικά η απαλλαγή του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για τα βαριά κακουργήματα (εγκληματική οργάνωση κ.α.).

Μετά την εξέλιξη αυτή η δικογραφία επιστράφηκε στο Εφετείο και ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος, ο οποίος επανεξέτασε την υπόθεση, πρότεινε να παραπεμφθούν σε δίκη, για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 ακόμη κατηγορούμενοι.

Η εισαγγελική πρόταση ουσιαστικά αναβιώνει το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, με πρόεδρο τον Κώστα Σταμαδιάνο, με το το οποίο είχαν απαλλαγεί οι κατηγορούμενοι, για τρία κακουργήματα και παραπέμπονταν μόνον για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνα και για σύσταση συμμορίας.

Την αναίρεση του απαλλακτικού σκέλους του βουλεύματος Σταμαδιάνου είχε ζητήσει ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ωστόσο η πρόταση του απορρίφθηκε από το συμβούλιο του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαρία Γαλάνη, που απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτη για το κακούργημα της εκβίασης. Παράλληλα, απέρριψε κατά πλειοψηφία 2 προς 1 την αναίρεση ως προς τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης βάζοντας οριστικά στο αρχείο την υπόθεση για τις τρεις βαριές κατηγορίες.

Την τελική απόφαση θα την πάρει πια το συμβούλιο εφετών.

Πηγή: capital.gr