Σε 18μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε και ο δεύτερος φοιτητής για την επίθεση στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο
07/05/2018 15:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε 18μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε και ο δεύτερος φοιτητής για την επίθεση στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, χωρίς αναστολή αλλά με δικαίωμα εξαγοράς, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον φοιτητή της Φιλοσοφικής Σχολής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ως δράστης της επίθεσης που είχε δεχθεί από τρία άτομα ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στον προαύλιο χώρο του Πάντειου Πανεπιστημίου, τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο νεαρός κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα των τριών που είχε εξυβρίσει και χτυπήσει τον καθηγητή, υποστηρίζοντας ότι έχει εμπλακεί στην υπόθεση εξαιτίας της μηχανής του που βρέθηκε στο σημείο, την οποία όμως, εκείνη την ημέρα είχε δανείσει στον συγκάτοικό του. Σημειώνεται ότι ο συγκάτοικος έχει ήδη καταδικαστεί για την επίθεση στον καθηγητή σε 12μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή. Ο τρίτος δράστης παραμένει άγνωστος.

Σήμερα, στο δικαστήριο ο καθηγητής αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως εκείνον που τον χτύπησε με ένα σπρέι που κρατούσε και επανέλαβε ότι και οι τρεις δράστες τον χτύπησαν με κλωτσιές στο κεφάλι.

Ο κ. Συρίγος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι αφορμή για το περιστατικό ήταν η αντίδρασή του, όταν είδε έναν νεαρό να βάφει τον τοίχο με σπρέι. «Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και με ρώτησε "τι σε νοιάζει εσένα, δικός σου είναι;". Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα. Μετά πλησίασαν άλλα δύο άτομα και ο ένας μου είπε να φύγω. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πραγμάτων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι» κατέθεσε ο καθηγητής.

Στην πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την καταδίκη με αναστολή του κατηγορούμενου. Ωστόσο, ο πρόεδρος αρνήθηκε να χορηγήσει αναστολή, επικαλούμενος «τις ιδιαίτερες συνθήκες της υπόθεσης και τη φύση του κατηγορούμενου» δίνοντας μόνο δικαίωμα εξαγοράς της ποινής προς 5 ευρώ ημερησίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ