Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
01/04/2020 19:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαντορινιός: «Πρέπει να επιτραπεί στο "Ελ. Βενιζέλος" να αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Πειραιά με ασφάλεια»

Την ανάγκη να επιτραπεί στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος», στο οποίο επιβαίνει διεθνές πλήρωμα με κρούσματα κορονοϊού, να αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Πειραιά με ασφάλεια επισημαίνει ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Η διαμορφούμενη κατάσταση στο πλοίο "Ελ. Βενιζέλος", σε σχέση με τη σειρά κρουσμάτων που έχουν εντοπισθεί, προκαλεί ανησυχία και απαιτεί άμεσες ενέργειες», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας καθώς και τις υγειονομικές αρχές «να πράξουν τα δέοντα, ώστε το πλοίο και το πλήρωμά του, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα αρόδο, να βρεθεί σύντομα αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά, με ασφάλεια τόσο για τους επιβαίνοντες, όσο και για τους χρήστες του λιμένα».

«Είναι αδήριτη η ανάγκη του ανεφοδιασμού σε καύσιμα και τρόφιμα για την εξασφάλιση της διαβίωσης των ναυτικών, ενώ αποτελεί ηθική υποχρέωση προς αυτούς τους ανθρώπους να νιώσουν την ψυχολογική ασφάλεια της εγγύτητας στη στεριά και της άμεσης πρόσβασης σε δομή υγείας, αν χρειαστεί», καταλήγει.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ