Ραγίζει καρδιές 19χρονος στην Εύβοια: «Πώς θα ζήσουμε;» (video)
09/08/2021 14:46
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ραγίζει καρδιές 19χρονος στην Εύβοια: «Πώς θα ζήσουμε;» (video)

Oι φλόγες που καίνε για 7η ημέρα την Εύβοια, εξακολουθούν να καταπίνουν σπίτια και περιουσίες, αλλά και να απειλούν νέους οικισμούς, με τις αναζωπυρώσεις να αποτελούν εφιάλτη. Ενα 19χρονο αγόρι που ήθελε να μεγαλώσει και να προσφέρει στον τόπο του, είδε τα σχέδιά του όπως και όλα γύρω του να γίνονται στάχτη.

Μιλώντας στην κάμερα του Open ένα νέο παιδί από το Πευκί που έχει παραδοθεί στις φλόγες με τους λιγοστούς κατοίκους που έμειναν πίσω για να υπερασπιστούν τα σπίτια τους και το παρθένο δάσος, αναφέρει με απελπισία ότι ήθελε να ζήσει στο χωριό του όμως η ιθύνοντες του στερούν την επιλογή:

«Καίγονται οι περιουσίες μας, έχουμε μεγαλώσει εδώ στο χωριό από μικρά παιδιά, θέλουμε να ζήσουμε εδώ, αλλά δεν μας δίνεται η ευκαιρία να ζήσουμε εδώ. Πώς να ζήσουμε; Εμείς ασχολούμαστε με ξύλα, αγροτικές δουλειές. Πώς να ζήσουμε; Αυτά τα πράγματα θα γίνουν μετά από 30-40 χρόνια, θα είμαι 60 χρονών» είπε στον δημοσιογράφο και πρόσθεσε ότι πλέον αναγκάζεται να ξεριζωθεί: «Αναγκαστικά πρέπει να βρω μία άλλη λύση. Να φύγω, να πάω στην Αθήνα. Να βρω μία άλλη δουλειά. Να βρω μία λύση» είπε ο 19χρονος.

Πηγή: newsbreak.gr