Πρωτοφανή γεγονότα αυτή τη στιγμή στην Θράκη! Διώχνουν ακόμα και τους Έλληνες δημοσιογράφους!
30/05/2021 15:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρωτοφανή γεγονότα αυτή τη στιγμή στην Θράκη! Διώχνουν ακόμα και τους Έλληνες δημοσιογράφους!

Αδιανόητα γεγονότα με ρατσιστικό διαχωρισμό δημοσιογράφων ανάλογα την εθνικότητα τους και απομάκρυνση των Ελλήνων δημοσιογράφων από το μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο Κομοτηνής!

Μιλάμε για τρομακτικές καταστάσεις, όπου για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, απαγορεύτηκε σε δημοσιογράφους να βρίσκονται σε ένα ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, εντός του ελληνικού κράτους.

Μετά το τουρκικό προξενείο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου πήγε στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής, Τζελάλ Μπαγιάρ. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι δεν επετράπη η είσοδος στους Έλληνες δημοσιογράφους. Όπως αναφέρει το xronos.gr, τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών συνοδεύει αποστολή δημοσιογραφικών οργανισμών από την Τουρκία, στους οποίους επετράπη κανονικά η είσοδος. Την ίδια ώρα τα δεκάδες ελληνικά ΜΜΕ, περιφερειακά και πανελλαδικά, έμειναν απέξω.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, δεν δόθηκε εντολή, ώστε να επιτραπεί η είσοδος και στους Έλληνες δημοσιογράφους. Μάλιστα, στο σχολείο υπάρχει κι αντιπροσωπεία μαθητών, που υποδέχθηκε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, παρότι είναι Κυριακή και το σχολείο είναι κανονικά κλειστό.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε μία σύντομη περιήγηση και περιμετρικά του σχολείου, όπου και συνομίλησε με λιγοστούς κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο Τσαβούσογλου τούς μετέφερε… χαιρετίσματα από τον Ερντογάν.

Πληροφορίες: xronos.gr

Δείτε πως παρουσιάζει τα γεγονότα ο Κοσμάς Καραΐσκος, ο οποίος τα έζησε προσωπικά:

Πριν από 1,5 ώρα βρισκόμoυν έξω από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής αναμένοντας την άφιξη Τσαβούσογλου εκεί. Εκεί βρισκόταν δεκάδες ακόμη δημοσιογράφοι και φυσικά ισχυρή αστυνομική δύναμη. Εισερχόμενος στην οδό Ιώνων διέκρινα γνωστό μου αστυνομικό να πιάνει το κινητό του μόλις με είδε, αλλά σκέφτηκα πως μπορεί να ήταν και τυχαίο…

Ενώ περίμενα έξω από το προξενείο μαζί με όλο τον κόσμο, ήρθαν δύο “κύριοι με τσάντακια στην μέση” ακριβώς δίπλα μου. Μπορεί και αυτό τυχαίο…

Μετά όμως από λίγο ήρθε ένας αστυνομικός ο οποίος ευγενικά μου ζήτησε ταυτότητα και με πήγε παραπέρα σε έναν ανώτερο ο οποίος χωρίς καν ένα “Γεια σας” μου είπε “Εσύ ποιος είσαι ;” . Εννοείται πως του απάντησα με την ίδια ακριβώς ερώτηση…οπότε έτσι έμαθα πως ήταν ένας ταξίαρχος από την Θεσσαλονίκη, που με ρώτησε τον λόγο της παρουσίας μου εκεί. Του εξήγησα πως ήθελα καλύψω δημοσιογραφικά την άφιξη Τσαβούσογλου, πως εργάζομαι σε τηλεοπτικό κανάλι και πως δεν είχα καμία πρόθεση διαμαρτυρίας, αλλά εκείνος ήθελε να απομακρυνθώ.

Τέλος πάντων επειδή η παρουσία μου, τους προκαλούσε ανησυχία και επειδή αντιλαμβάνομαι την ταλαιπωρία τους, έφυγα μόνος μου.

Αλλά αυτό δεν θα ξαναγίνει

Διότι είχα κάθε δικαίωμα να βρίσκομαι εκεί.

Κοσμάς Καραΐσκος

Πηγή: newsbreak.gr