Προανακριτική - Κατάθεση Φρουζή: Ερωτήματα για τον "άγνωστο πράκτορα του FBI"
17/11/2019 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προανακριτική - Κατάθεση Φρουζή: Ερωτήματα για τον "άγνωστο πράκτορα του FBI"

Ερωτήματα για το πώς οργανωθήκαν στη χώρα μας οι έρευνες για τη Novartis προκαλεί η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Κωνσταντίνος Φρουζής αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο που ισχυρίστηκε ότι είναι από το FBI (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών των ΗΠΑ) και του ζητούσε να καταθέσει στη Βιέννη.

Όπως ανέφερε ο κ. Φρουζής, όταν οι δικηγόροι του επικοινώνησαν με τον φερόμενο εκπρόσωπο του FBI και του ζήτησαν η συνάντηση να γίνει στην Αθήνα, με όρους νομιμότητας, το πρόσωπο αυτό δεν επανήλθε.

Ο κ. Φρουζής υποστήριξε επί της ουσίας ότι οι αμερικανικές έρευνες δεν έγιναν με την πρωτοβουλία των αμερικανικών αρχών, αλλά παράγοντες από τη χώρα μας πήγαν τους μάρτυρες στις ΗΠΑ για να καταθέσουν.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ελέγχεται η πιθανότητα η εμπλοκή του FBI στις έρευνες για το ελληνικό σκέλος της Novartis να έγινε με πρωτοβουλία εγχωρίων παραγόντων και όχι των αμερικανικών αρχών, προκειμένου να δοθεί κύρος στις έρευνες για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Πηγή:capital.gr