Ποδαρικό για το κυβερνητικό αφήγημα «νόμος και τάξη», με ξεκαθάρισμα λογαριασμών της γεωργιανής μαφίας;
03/01/2022 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποδαρικό για το κυβερνητικό αφήγημα «νόμος και τάξη», με ξεκαθάρισμα λογαριασμών της γεωργιανής μαφίας;

Χαριστική βολή μπροστά στο 5χρονο παιδί του δέχτηκε Γεωργιανός στο Μοσχάτο. Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για «νονό» της γεωργιανής μαφίας. Η ΕΛΑΣ, έως τώρα, δεν δίδει στοιχεία. Ήταν «ελληνοποιημένος»;

(Ανανεωμένο) Ποδαρικό με δολοφονία που παραπέμπει ευθέως σε στυλ μαφίας, έκανε το 2022 για το κυβερνητικό... δόγμα «νόμος και τάξη».

Οι δολοφονίες αλά μαφία έχουν αυξηθεί θεαματικά το τελευταίο διάστημα. Πολλές, μάλιστα, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας και μετά. Μεταξύ των δολοφονημένων με καθαρά μαφιόζικο τρόπο είναι και ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καραϊβάζ. Παρά τις πάμπολλες υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και γενικότερα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες θα αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι, αν και έχουν περάσει εννέα μήνες, έως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε.

Αφεντικό του υποκόσμου;

Ο Γεωργιανός, 41 ετών, δολοφονήθηκε χτες τη νύκτα έξω από το σπίτι του, στο Μοσχάτο, στην οδό Ταξιαρχών 33. Μέχρι στιγμής, η ΕΛΑΣ δεν έχει δώσει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητά του και το «προφίλ» του.

Ωστόσο, το ρωσικό site, «Prime crime», που ειδικεύεται σε θέματα υποκόσμου και εγκλήματος, υποστηρίζει ότι πρόκειται για τον Σότα Τεβντοράτζε, γνωστό στον υπόκοσμο με το παρατσούκλι, «Σότικο».

Ποδαρικό για το κυβερνητικό αφήγημα «νόμος και τάξη», με ξεκαθάρισμα λογαριασμών της γεωργιανής μαφίας; 424440 photo

Πρόκειται, όπως αναφέρει, για «αφεντικό του εγκλήματος», έναν από τους επικεφαλής των συμμοριών της πόλης της Γεωργίας, Κουταΐσι, που δρουν στο εξωτερικό.

Επίσης, σύμφωνα με το «Prime Crime», την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στην Ελλάδα πέθανε ο 56χρονος «νονός», Τσίρο Σόνιγια, γνωστός στον υπόκοσμο με το παρατσούκλι, Τσίρο Γκάλσκι. Λέγεται ότι έπασχε από καρκίνο και αυτή ήταν η αιτία του θανάτου του.

Στο ίδιο δημοσίευμά του για τη δολοφονία στο Μοσχάτο, άγνωστο για ποιους λόγους, το ρωσικό site προσθέτει ότι στις 13 Δεκεμβρίου 2021, το Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε δύο άτομα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του αφεντικού του εγκλήματος, Βιάτσεσλαβ Ιβανκόφ, γνωστού ως «Γιαπόντσικ» («Γιαπωνέζος»), σε κάθειρξη 15 και 16 ετών αντίστοιχα.

Νωρίτερα, συνεχίζει το «Prime Crime», ο Κάχα Γκαζάεφ, ένας άλλος συνεργός στη δολοφονία του αφεντικού του εγκλήματος, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση. Η ετυμηγορία εκδόθηκε από το δικαστήριο, Σαβιόλοφσκι, της Μόσχας. Ο Γκαζάεφ είχε παραδεχτεί την ενοχή του και είχε κλείσει συμφωνία με τις Αρχές.

«Ελληνοποιημένος»;

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει διαρρεύσει η ΕΛΑΣ, ο 41χρονος πυροβολήθηκε, ενώ περπατούσε μαζί με τη σύντροφό του και το παιδί του. Φαίνεται, μάλιστα, ότι του δόθηκε και χαριστική βολή στο κεφάλι.

Κατά τις ίδιες διαρροές, ο Γεωργιανός δεν είχε «απασχολήσει» ποτέ την Αστυνομία. Κάτι που σημαίνει ότι δεν είχε συλληφθεί ποτέ και δεν καταζητείτο. Δεν εργαζόταν και ήταν εισοδηματίας (!).

Εάν, πάντως, επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του «Prime Crime» ότι ο δολοφονημένος είναι ο Σότα Τεβντοράτζε, εύλογα γεννάται το ερώτημα πώς το πρόσωπο αυτό δεν είχε προκαλέσει την προσοχή της ΕΛΑΣ.

Πόσο μάλλον, όταν υπάρχουν βίντεο στο Διαδίκτυο με την ανάκρισή του από τη ρωσική Αστυνομία στη Μόσχα, τον Μάϊο του 2007, οπότε και παραδεχόταν ότι ανήκε στον υπόκοσμο.

Ποδαρικό για το κυβερνητικό αφήγημα «νόμος και τάξη», με ξεκαθάρισμα λογαριασμών της γεωργιανής μαφίας; 424441 photo

Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, τα πρόσωπα του υποκόσμου βρίσκονται στις λίστες της Ιντερπόλ.

Εάν πράγματι πρόκειται για τον Τεβντοράτζε, εξίσου ενδιαφέρον είναι με ποιο όνομα κυκλοφορούσε στην Ελλάδα, και πως μπήκε στη χώρα. Άραγε, πρόκειται για έναν ακόμα «ελληνοποιημένο», ο οποίος αγόρασε ελληνικό διαβατήριο;