Πελώνη: «Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο – Ύστατο μέτρο η επίταξη των ιδιωτών γιατρών»
22/03/2021 15:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πελώνη: «Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο – Ύστατο μέτρο η επίταξη των ιδιωτών γιατρών»

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία κατά την οποία θα ανοίξει το λιανεμπόριο, ώστε οι επιχειρήσεις να «σηκώσουν» τα ρολά τους προς την κανονικότητα. «Δεν είμαι επιδημιολόγος» είπε με νόημα η Αριστοτελία Πελώνη, ενώ πρόσθεσε ότι είναι «μια δύσκολη περίοδο».

«Είναι νωρίς να μιλάμε για τον τουρισμό»

«Έχουμε σχέδιο για τον τουρισμό αλλά δεν είναι η ώρα να συζητάμε για αυτό» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επανέλαβε ότι «περί τα μέσα Μαΐου θα ανοίξει η χώρα, αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο».

«Ύστατο μέτρο η επίταξη των ιδιωτών γιατρών»

Ως το ύστατο μέτρο στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης χαρακτήρισε η Αριστοτελία Πελώνη την επίταξη των ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αττική.

«Τώρα ήταν απαραίτητο να συστρατευθούν σε αυτή την προσπάθεια» επισήμανε η κ. Πελώνη για την επίταξη των γιατρών. «Ελπίζω ότι οι γιατροί θα πράξουν το καθήκον τους αυτή την ώρα της μεγάλης ευθύνης» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ποια είναι η πορεία του εμβολιασμού

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση ανέφερε επίσης ότι «στόχος είναι μέχρι το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου, να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου όλοι οι 60 άνω και οι ευπαθείς ομάδες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, της ομάδας Α. Τον Μάιο και τον Ιούνιο θα προστεθούν οι ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β, ειδικές επαγγελματικές ομάδες, αλλά και ο γενικός πληθυσμός».

Πηγή: newsbreak.gr