Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
15/03/2020 15:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάτρα: Ο Β. Κικίλιας εξέφρασε την στήριξη του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Την στήριξή του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στους πανεπιστημιακούς, αλλά και στην διοίκηση της υγειονομικής περιφέρειας, εξέφρασε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, με αφορμή την μάχη που δίνουν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Παράλληλα, έστειλε και πάλι το μήνυμα προς όλους, «να μείνετε σπίτια σας», διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «η δυσκολία είναι μπροστά».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι «ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την μάχη που δίνουν, τον διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, την διοικήτρια του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, Παναγούλα Μαμμή, τον καθηγητή, Χαράλαμπο Γώγο, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους πανεπιστημιακούς».

Στέλνοντας το μήνυμά του προς όλους, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε: «Αν θέλετε να βοηθήσετε αυτούς τους ανθρώπους στη μάχη που δίνουν, συναισθανθείτε την κρισιμότητα των στιγμών και καθίστε σπίτι σας. Προστατέψτε τον εαυτό σας, τις ευπαθείς ομάδες, τους γύρω σας, τους συγγενείς σας. Πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί αυτή η προσπάθεια για να περάσουμε την πολύ μεγάλη δυσκολία, η οποία έρχεται στη χώρα, με μία κρίση δημόσιας υγείας που βλέπετε ποια ανεπανόρθωτη ζημιά κάνει σε άλλες χώρες».

Επίσης, ο υπουργός Υγείας τόνισε και πάλι ότι «στηρίζουμε αναφανδόν όλους αυτούς τους ανθρώπους στην προσπάθεια που έχουν κάνει», προσθέτοντας ότι «είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι πέραν των κρουσμάτων που είχαμε στην περιοχή, πάνω 450 δείγματα έχουν βγει αρνητικά». Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει μία πάρα πολύ καλή δουλειά για τον περιορισμό της νόσου, αλλά η δυσκολία είναι μπροστά», καλώντας όλους να στηρίξουν αυτούς ανθρώπους και «να μείνετε σπίτι σας».

«Υπήρξε μία πάρα πολύ οργανωμένη ανταπόκριση στο κύμα των περιστατικών κορονοϊού που έπεσε πάνω στην περιοχή μας» δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών και λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος

«Υπήρξε μία πάρα πολύ οργανωμένη ανταπόκριση στο κύμα των περιστατικών κορονοϊού που έπεσε πάνω στην περιοχή μας», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών και λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος, με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην Πάτρα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού, είπε ότι «αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να πει κανείς ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη» και εξέφρασε την συγκίνησή του για την αναγνώριση από την πλευρά των πολιτών, της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται». Όπως εξήγησε στην συνέχεια, σχετικά με την πάρα πολύ οργανωμένη ανταπόκριση στο κύμα των περιστατικών κορονοϊού, «αυτή η ανταπόκριση αφορά όλες τις κατηγορίες των εμπλεκομένων, δηλαδή το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, την επιτροπή του υπουργείου, την υγειονομική περιφέρεια και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο», προσθέτοντας ότι «όλοι μαζί ενώθηκαν σε αυτή τη φάση για το καλό του λαού και την δημόσια υγεία, αφού υπήρξε μία άριστη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, δηλαδή των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Γώγος, «οφείλω να τους ευχαριστήσω όλους δημόσια, για την υπεύθυνη στάση τους απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε στην περιοχή μας». Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί, σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού, είπε ότι «αυτή τη στιγμή θα μπορούσε κανείς να πει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αφού έχει μπει μία σειρά σε σχέση με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, των ύποπτων επαφών και της ιχνηλάτησης», προσθέτοντας: «Περιμένουμε τις εξελίξεις, βρισκόμαστε σε μία καραντίνα και παρακαλώ πολύ τον κόσμο να υπακούσει στις εντολές, αλλά και στις προτάσεις που γίνονται μέχρι να λήξει αυτό το κύμα που έχει πέσει στα κεφάλια μας και έως ότου ηρεμήσουμε και μπορούμε να έχουμε τις δραστηριότητες που είχαμε».

«Μέχρι τότε το μήνυμα είναι», τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος, «μείνετε σπίτι σας, να είστε σε επαφή με τους γιατρούς σας και εδώ είμαστε εμείς για οτιδήποτε σοβαρό χρειαστεί». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν υπάρχει εκτίμηση σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού, ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι «ακόμα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, υπάρχουν διάφορα μοντέλα τα οποία δείχνουν την πορεία της επιδημίας, υπάρχει σίγουρα μία επιδημία μπροστά μας διάρκειας τουλάχιστον 6 με 8 εβδομάδων και ελπίζουμε στα μέσα Μαΐου με τέλη Μαΐου να έχουμε μία ύφεση και να πέσει η καμπύλη προς τα κάτω».

«Αυτό που προσπαθούμε αυτή την στιγμή», συνέχισε ο καθηγητής, «είναι να μην υπάρχει αυτό το οξύαιχμο κύμα, όπου θα καταγράφουμε πάρα πολλά κρούσματα και θα έχουμε προβλήματα στην αντιμετώπισή τους, αλλά να επιβραδύνουμε την καμπύλη, ούτως ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και αυτό έχει συμβεί μέχρι τώρα, δηλαδή να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι και με ανάπτυξη κλινών και με ανάπτυξη μονάδων εντατικής θεραπείας». Τέλος, ο Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την συγκίνησή του «για την αναγνώριση από την πλευρά των πολιτών της τεράστιας προσπάθειας που γίνεται», η οποία όπως υπογράμμισε, «είναι ομαδική και αφορά τους πάντες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ