Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
26/07/2021 13:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών για να καταργηθεί η ΕΒΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι γονείς και μαθητές, ζητώντας να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς υποστήριξε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως δεκάδες μαθητές αποκλείονται από τις επιλογές τους, παρά τα υψηλά μόρια που συγκέντρωσαν, λόγω της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και στα ειδικά μαθήματα.

«Βλέπουμε μαθητές που έχουν γράψει 18.000 ή 17.500 μόρια, δυστυχώς, να μην μπορούν να επιλέξουν τις σχολές που επιθυμούν και στις οποίες προγραμμάτισαν να εισαχθούν, επειδή η ελάχιστη βάση τους κόβει από κάποια ειδικά μαθήματα, όπως είναι το σχέδιο ή αγωνίσματα στα ΤΕΦΑΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κοκονάς.

Πρόσθεσε δε, πως «κόβονται μαθητές που βλέπουμε ότι προσπάθησαν πάρα πολύ και μάλιστα σε μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη, κατά την οποία δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν από κοντά μαθήματα στο σχέδιο ή να προπονηθούν σε αθλήματα, λόγω των μέτρων που ίσχυαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Αντιπροσωπεία των γονέων και των μαθητών κατέθεσαν το αίτημα τους για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια στον περιφερειακό διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας πως με την απόφαση αυτή μπαίνουν «φραγμοί στη μόρφωση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ