Παπακώστα και ΕΛΑΣ στηρίζουν τις προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά!
05/03/2019 12:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παπακώστα και ΕΛΑΣ στηρίζουν τις προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά!

Της απόφασης για προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά πριν την ομιλία του Φώτη Κουβέλη υπεραμύνθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Οι προσαγωγές γίνονται με τη λογική να προστατεύσουμε μια εκδήλωση και να προστατευτούν και άλλοι» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος απαντώντας στην κριτική για τις προληπτικές προσαγωγές 16 ατόμων στα Γιαννιτσά, πριν από την ομιλία του Φώτη Κουβέλη.

«Ο διοικητής και ο επικεφαλής των μέτρων κρίνουν τα μέτρα που πρέπει να λάβουν… Άλλο σύλληψη άλλο προσαγωγή, και προφανώς οι συνάδελφοι έκριναν ότι πρέπει να γίνει προσαγωγή» σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος.

«Θα ήθελα να δω προληπτικές προσαγωγές στα Εξάρχεια, Σάββατο βράδυ, πριν δεχθεί επίθεση η διμοιρία των ΜΑΤ…» σχολίασε ο γγ. των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος. «Ο αξιωματικός υπηρεσίας μπορεί να κάνει επέμβαση, να κάνει συλλήψεις;» διερωτήθηκε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Έχουμε και συλλήψεις και προσαγωγές όπως τα 213 άτομα στα Εξάρχεια» απάντησε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Παπακώστα: Εστιάζουμε στην πρόληψη, όχι στην καταστολή

Εστιάζουμε στην πρόληψη και όχι στην καταστολή, δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, σχολιάζοντας τις προληπτικές συλλήψεις πολιτών που έγιναν στα Γιαννιτσά, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυρία Παπακώστα μάλιστα εξήγησε την πολιτική περί πρόληψης, δηλώνοντας πως «αν προλάβεις να πιάσεις κάποιον» πριν τελέσει το αδίκημα, τότε δεν χρειάζεται καταστολή γιατί «έχεις λύσει το πρόβλημα πριν δημιουργηθεί»!

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ανέφερε επίσης εφόσον υπάρχει «περίπτωση καταπάτησης δικαιωμάτων πολίτη, θα επιληφθούμε αμέσως».
«Αν δούμε ότι κάπου ξέφυγε ο έλεγχος, εμείς το εξετάζουμε», πρόσθεσε.

Πηγή:eleftherostypos.gr