Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
08/12/2021 22:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάνος Παπανικολάου: «Πόσες από τις 81 σημερινές απώλειες αφορούν διασωληνωμένους που πέθαναν εκτός ΜΕΘ;»

«Οι κκ υπουργοί που διαψεύδουν τα περί #vipΜΕΘ...»

Η πρώτη αντίδραση του Πάνου Παπανικολάου, ΓΓ της ΟΕΝΓΕ και επικεφαλής της νευροχειρουργικής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, στην σφοδρή επίθεση που δέχεται τόσο ο ίδιος, όσο και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μετά την καταγγελία για την ύπαρξη VIP ΜΕΘ, ήταν μέσω twitter.

«Οι κκ υπουργοί που διαψεύδουν τα περί #vipΜΕΘ μπορούν αύριο κιόλας να κάνουν μια υπεύθυνη δήλωση πως αν ο μη γένοιτο ασθενήσουν βαρέως οι ίδιοι, να τους αφήσουμε σε έναν κοινό θάλαμο με έναν πρόχειρο αναπνευστήρα όπως τους κοινούς θνητούς. Άλλωστε κατά τον ΠΘ “το ίδιο θα είναι”», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

Και δεν έμεινε εκεί, κάνοντας αναφορά και στα περσινά με τους… εμβολιασμούς VIP: «Άναυδο το πανελλήνιο με την καταγγελία πως πιθανά τον Δεκέμβριο 2021 κρατούν σε αρχιΚαθηγητικές πτέρυγες καβάτζες #vipΜΕΘ για την πάρτη τους οι ίδιοι που τον Δεκέμβριο 2020 εμβολιάζονταν πρώτοι-πρώτοι εκτός σειράς από το παράθυρο με την βοήθεια συγκεκριμένων Καθηγητών της Αυλής».

Ενώ απάντησε με ερώτηση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το οποίο μέσω του Θάνου Πλεύρη χαρακτήρισε «ελεεινό ψεύδος την επιλογή ασθενών στις ΜΕΘ» και προειδοποίησε πως «οι συγκεκριμένοι που τα διακινούν θα κληθούν ή να αποδείξουν αυτά που λένε ή να λογοδοτήσουν για αυτά που λένε».

Συγκεκριμένα, ο κ.Παπανικολάου έγραψε στην ανάρτησή του: «Υπουργοί @thanosplevris @MinaGagaP πόσες από τις 81 απώλειες που αναφέρονται σήμερα 8/12/21 στο ενημερωτικό δελτίο ΕΟΔΥ αφορούν συνανθρώπους που πέθαναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην λίστα αναμονής για ΜΕΘ; (Ας το ρωτάμε κάθε μέρα μπας και απαντήσουν ποτέ – σιγά μην … )».

Διαβάστε ακόμα:

Πηγή: newsbreak.gr