Όχι του Συμβουλίου Εφετών σε εξαίρεση Τουλουπάκη και επίκουρων εισαγγελέων από την υπόθεση Novartis
13/11/2018 18:17
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όχι του Συμβουλίου Εφετών σε εξαίρεση Τουλουπάκη και επίκουρων εισαγγελέων από την υπόθεση Novartis

Να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των δυο επίκουρων εισαγγελέων, την οποία είχε υποβάλει ο γιατρός, σύζυγος της εισαγγελέως Εφετών Ελένης Ράικου, από τον χειρισμό της υπόθεσής του που αφορά την υπόθεση Novartis, αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Το συμβούλιο, με το υπ. αριθμόν 1896/2018 βούλευμά του, αποδέχτηκε τη σχετική πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα, η οποία έκρινε πως δεν προκύπτει ότι η διαρροή για το έμβασμα των 1000 ευρώ που έλαβε ο κ. Καρνέζης από τη φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη, έγινε από την κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρους της εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ράικου με την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε ουσιαστικά αναφέρει πως θεωρεί ότι η διάδοχός της ήταν εκείνη που διέρρευσε στον Τύπο πως μεταξύ των προσώπων που ερευνώνται είναι ο σύζυγός της, ιατρός στο επάγγελμα. Θεωρεί δηλαδή πως μεταξύ των 4.000 γιατρών που έχουν εντοπιστεί (να λαμβάνουν πολύ περισσότερα χρήματα) επιλέχθηκε να ανασυρθεί στην επιφάνεια το όνομα του συζύγου της με στόχο να τρωθεί η δικαστική της ακεραιότητα και να εμφανιστεί πως ενεργεί με τρόπο ασυμβίβαστο με την υποχρέωση αμεροληψίας.

Το συμβούλιο και η εισαγγελέας με την πρότασή τους θεωρούν πως η διαρροή δεν έγινε από την ομάδα της κ. Τουλουπάκη καθώς, στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου -όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018- όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Την ίδια ώρα η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας που έχει υποβληθεί από την κ. Ράικου και τον σύζυγό της, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμα του, εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.

Πηγή:capital.gr