Οχι στην έκδοση δεύτερου Κούρδου εκζητούμενου από την Τουρκία, είπε το Εφετείο
06/03/2018 14:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οχι στην έκδοση δεύτερου Κούρδου εκζητούμενου από την Τουρκία, είπε το Εφετείο

Όχι σε δεύτερη περίπτωση Κούρδου εκζητούμενου από τις Τουρκικές Αρχές είπε σήμερα το Συμβούλιο Εφετών. Οι δικαστές, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα, αποφάσισαν να μην εκδοθεί ούτε ο δεύτερος από τους 9 Τούρκους κουρδικής καταγωγής (Naci Ozpolat, 48 ετών) που είχε συλληφθεί λίγο πριν από την άφιξη του Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα γιατί, όπως είπε, υπάρχει κίνδυνος να δικαστεί για αλλά αδικήματα από αυτά για τα οποία ζητείται.

Επίσης έκρινε ότι τα νέα στοιχεία που είχε ζητήσει το συμβούλιο για να αποφανθεί είναι μια απλή περίληψη των προηγούμενων που είναι ελλιπή και αόριστα.

"Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να λάβει χώρα η έκδοση του παρόντος κατηγορουμένου στις τουρκικές αρχές" είπε.

Νωρίτερα πήρε το λόγο ο ίδιος ο 48χρονος που είπε: "Η Τουρκία με ζητάει επειδή ήμουν επαναστάτης και αγωνίζομαι εναντίον του φασισιστικού συστήματος. Δεν μπορεί να προσκομίσει κάτι χειροπιαστό. Με ζητάει για πράξεις (σ.σ. ένοπλη επίθεση στον γενικό εισαγγελέα στην Τουρκία το 2015) ενώ εγώ ήμουν κρατούμενος στη Γερμανία."

Ο 48χρονος οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή καθώς κρατείται για αδικήματα και στην Ελλάδα (εκρηκτικά κλπ). Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία έχει κάνει αίτημα έκδοσης και για έναν ακόμη από τους 9 (γυναίκα).

capital.gr