«Όχι» σε lockdown για τους ανεμβολίαστους, αλλά τούς… κλείνουν στα σπίτια τους!
16/11/2021 12:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Όχι» σε lockdown για τους ανεμβολίαστους, αλλά τούς… κλείνουν στα σπίτια τους!

Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι και το «μοντέλο της Αυστρίας»

Απίστευτη καθημερινήαύξηση των κρουσμάτων, επιτάξεις υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών και «λουκέτα» σήμερα στην εστίαση αποτυπώνουν απόλυτα την εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία, με την κυβέρνηση να μην λαμβάνει εδώ και καιρό αποφασιστικές λύσεις για τον «απεγκλωβισμό» τόσο των εργαζομένων όσο και των εισαγωγών. ΜΕΘ δεν υπάρχουν, όπως και οι ελλείψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες. Το στοίχημα φαίνεται πως είναι ένα. Η δόμηση του ΕΣΥ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι η πανδημία είναι «πανδημία των ανεμβολίαστων»,και ως εκ τούτου το βάρος πέφτει σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για τους δικούς τους λόγους. Τα μέτρα που έρχονται αφορούν ξεκάθαρα στους ανεμβολίαστους.

Αυτά τα μέτρα είναι στο τραπέζι

Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 18/11, η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνωνθα έχει εισηγηθεί προς την κυβέρνηση τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τον περιορισμό του νέου κύματος της πανδημίας.

Το κυβερνητικό επιτελείο επιδιώκει να αυξηθεί και άλλο ο εμβολιαστικός ρυθμός, παρά το γεγονός ότι έχει εμβολιαστεί το 68% του πληθυσμού στη χώρα μας.Δεν είναι τυχαίο ότι και οι επιστήμονες παρουσιάζουν διχασμένες απόψεις.Ορισμένοι τάσσονται υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η επιστροφή του κυλιόμενου ωραρίου για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, με στόχο την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς τις πρωινές ώρες. Ωστόσο, όσο επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τόσο πιο κοντά έρχονται νέοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους.Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να επιβάλει γενικό ή τοπικό lockdown και δεν πρόκειται να πειράξει τις ελευθερίες των εμβολιασμένων.

Έρχεται το «μοντέλο της Αυστρίας»;

Δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί το μοντέλο που αποφασίστηκε στην Αυστρία όπου οι ανεμβολίαστοι μπορούν να πηγαίνουν μόνο στην εργασία τους,στα φαρμακεία και στα καταστήματα για είδη πρώτης ανάγκης.

·Έτσι, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης με αρνητικό rapid τεστ όπως επίσης στα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ

Υποχρεωτική και η τρίτη δόση

Για την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης κάνουν λόγω στην κυβέρνηση πουβλέπουν την προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα να κινείται με σχετικά ικανοποιητικούς ρυθμούς.Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι στο μέλλον, θα εφαρμοστεί το μοντέλο τρεις δόσεις και μία αναμνηστική κάθε χρόνο.

Διαβάστε ακόμα:

Εστίαση όπως… σούπερ μάρκετ – Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Πηγή: newsbreak.gr