Οργή γιατρών για τη δήλωση Μητσοτάκη: «Απαράδεκτο να παραπληροφορεί τόσο αδίστακτα τον λαό»
08/04/2021 18:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οργή γιατρών για τη δήλωση Μητσοτάκη: «Απαράδεκτο να παραπληροφορεί τόσο αδίστακτα τον λαό»

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια»

Τις οργισμένες αντιδράσεις γιατρών που δίνουν καθημερινά μάχη στις εφιαλτικές εφημερίες των νοσοκομείων προκάλεσε η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συνέντευξή του στο Star.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι«δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν», τη στιγμή που οι ΜΕΘ παρουσιάζουν πληρότητα 100% ενώ τουλάχιστον 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με ανακοίνωση – καταπέλτη, καταθέτει νούμερα και στοιχεία των νοσοκομείων Αττικής, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και αδίστακτη παραπληροφόρηση των πολιτών, ενώ προσθέτει ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν.» ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ

Χθες σε ζωντανή τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων (σύμφωνα με τον σχετικό υπότιτλο του ίδιου του καναλιού) «δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν».

Λίγο πριν την τηλεοπτική συνέντευξη, χθες το βράδυ 7/4/21, στην επίσημη λίστα αναμονής για διακομιδή σε ΜΕΘ υπήρχαν στα νοσοκομεία της Αττικής και των γύρω περιοχών 113 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι 82 από αυτούς ασθενείς πάσχοντες από Covid – 19, εκ των οποίων οι 37 περιμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και πρόχειρους αναπνευστήρες, για χρονικό διάστημα τριών ημερών και πάνω.

Αυτή άλλωστε είναι η καθημερινή εικόνα όλες τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι απαράδεκτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας να παραπληροφορεί τόσο αδίστακτα τον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση έστω και τώρα πρέπει να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της, να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα που έχει διατυπώσει η ΟΕΝΓΕ εδώ και πολλούς μήνες για άνευ όρων επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμες προσλήψεις, εξοπλισμό και υποδομές» καταλήγουν.

Πηγή: newsbreak.gr