Οι ηρωικοί ψαράδες της Καλύμνου στα Ίμια απέναντι στα τουρκικά πολυβόλα (video)
10/01/2021 14:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ηρωικοί ψαράδες της Καλύμνου στα Ίμια απέναντι στα τουρκικά πολυβόλα (video)

Σοβαρές καταγγελίες από τους Έλληνες που φυλούν Θερμοπύλες για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!

«Αυτή τη στιγμή τρία τουρκικά γρι-γρι ψαρεύουν στα ελληνικά νερά», καταγγέλει ο Κώστας Σαρούκος, Πρόεδρος της Ένωσης Μέσης και Παράκτιας Αλιείας της Καλύμνου, συμπληρώνοντας ότι «οι Έλληνες ψαράδες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου νιώθουν πως δεν έχουν καμία προστασία»!

Οι καταγγελίες αυτές έρχονται σε συνέχεια με το πρωτοφανές επεισόδιο στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, στα ελληνικά χωρικά ύδατα όπως καταγγέλλουν οι ψαράδες, όπου η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Και όχι μόνο αυτό, τα σκάφη του λιμενικού υποχώρησαν αφήνοντας την περιοχή στο έλεος των τούρκων. Μαζί και τους Έλληνες ψαράδες!

Βίντεο – ντοκουμέντο μάλιστα δείχνει Έλληνες ψαράδες να παρενοχλούνται σε θαλάσσια περιοχή κοντά στα Ίμια από τουρκικά σκάφη. Το βίντεο δείχνει καθαρά ότι άνδρες της τουρκικής πλευράς όπλισαν τα 50άρια πάνω στην κόντρα γέφυρα και τα γέμισαν με σφαίρες, 20 μόλις μέτρα από το ελληνικό αλιευτικό

Εκχωρούν εθνική κυριαρχία!

Οι καταγγελίες των ψαράδων προκαλούν ανατριχίλα. Η βραχονησίδα στα Ίμια «φυλάσσεται μόνο από τουρκικές ακταιωρούς και όχι από ελληνικά σκάφη!», ενώ «η παρουσία των Τούρκων είναι καθημερινή» και είναι «αμαρτία να χαθούν τα νησιά αυτά».

Ακόμα σοβαρότερη καταγγελία όμως είναι αυτή που γίνεται για το Φαρμακονήσι. Συγκεκριμένα, «το Φαρμακονήσι το έχουν αποκλείσει οι Τούρκοι ψαράδες για τις γλώσσες».

Οι καταγγελίες αυτές συνιστούν εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Εάν ισχύουν, θα πρέπει να διερευνηθούν διότι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα εγκαταλείπει με τέτοιον εξόφθαλμο τρόπο εθνικό έδαφος. Και φυσικά θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες.

Πηγή: newsbreak.gr