Ο Μηταράκης επιμένει για επέκταση της δομής στον Έβρο, παρά τις διαμαρτυρίες
28/01/2021 09:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Μηταράκης επιμένει για επέκταση της δομής στον Έβρο, παρά τις διαμαρτυρίες

Ο υπουργός υποστηρίζει πως οι λαθρομετανάστες δεν θα φιλοξενούνται εκεί, αλλά θα μένουν προσωρινά

Αδιόρθωτος ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επιμένει στην επέκταση της δομής στον Έβρο, παρά το ότι η απόφασή του αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών.

Μιλώντας την Τετάρτη σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο κ. Μηταράκης προσπάθησε να πείσει ότι στη συγκεκριμένη δομή δεν θα «φιλοξενούνται» λαθρομετανάστες, αλλά απλά θα μένουν, μέχρι να ελεγχθούν και να μεταφερθούν σε άλλες δομές στο εσωτερικό της χώρας. Παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις στις αιτιάσεις της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ανθρώπων που γνωρίζουν πόσο «ευαίσθητη» είναι η συγκεκριμένη περιοχή πλησίον των συνόρων, ειδικά αφού, σε περίπτωση αύξησης των ροών, όσοι και να μετακινούνται στο εσωτερικό ο χώρος θα συνεχίζει να είναι γεμάτος με ανθρώπους, των οποίων την ταυτότητα ακόμη δεν γνωρίζει το ελληνικό κράτος.

«Δικαιολογία» η καταδίκη από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο υπουργός επικαλέστηκε ως σημαντικό παράγοντα για την απόφασή του την καταδίκη από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την κράτηση λαθρομεταναστών σε αστυνομικά τμήματα μέχρι αυτοί να ταυτοποιηθούν και είπε ότι θέλει να έχει τη δυνατότητα να υπάρχει επιπλέον χώρος σε περίπτωση ενός μήνα που είναι πιο αυξημένες οι ροές, να καταγραφούν σωστά και να μην περπατούν μόνοι τους στον Έβρο και στη Θράκη.

Όπως, όμως, έχει επανειλημμένα τονιστεί, η δημιουργία ενός «καταυλισμού» εκατοντάδων πλησίον των συνόρων μας και πλήθους εγκαταστάσεων στρατιωτικών δομών, προκαλεί προβληματισμό.

Πηγή: newsbreak.gr