Ο Κουφοντίνας βγήκε από το νοσοκομείο και ετοιμάζεται για την τρίτη άδεια από τις φυλακές
18/06/2018 14:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κουφοντίνας βγήκε από το νοσοκομείο και ετοιμάζεται για την τρίτη άδεια από τις φυλακές

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε πριν από λίγο ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος θα επιστρέψει στις φυλακές του Κορυδαλλού και στην συνέχεια θα απολαύσει την τρίτη κατά σειρά έξοδο από τις φυλακές μετά από την απόφαση του νέου εισαγγελέα που ορίστηκε στη θέση των δύο συναδέλφων του στο συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Μετά από περίπου δύο εβδομάδες απεργίας πείνας, που τον οδήγησαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για νοσηλεία, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έβαλε τέλος στην άρνησή του να τραφεί, προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις και να πάρει τη 48ωρη άδεια.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, καθώς όλα τα μέλη του Συμβουλίου των Φυλακών -ο διευθυντής των φυλακών, η κοινωνική λειτουργός κι ο νέος εισαγγελέας- ήταν θετικά στην έξοδό του. Ο εισαγγελικός λειτουργός ορίστηκε την περασμένη Παρασκευή για να καλύψει το κενό που άφησαν ο τακτικός και ο αναπληρωτής εισαγγελέας. Και οι δύο είχαν αποφασίσει να αυτοεξαιρεθούν όταν με απόφαση του Αρείου Πάγου ξεκίνησε ο πειθαρχικός τους έλεγχος για τη θετική κρίση που είχαν ως προς τις δύο προηγούμενες άδειες που έλαβε ο «Λουκάς» της «17Ν».

Επί της ουσίας μέχρι και μέχρι πριν από μερικές ημέρες δεν υπήρχε εισαγγελέας για να εξετάσει τη νέα αίτηση που κατέθεσε ο βαρυποινίτης, οδηγώντας τον τελευταίο στο να κατέβει σε απεργία πείνας.

Η τρίτη κατά σειρά έξοδός του εγκρίθηκε αφού, όπως και τις προηγούμενες φορές, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Σημαντική διαφορά το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο όρος απαιτεί η εμφάνιση να πραγματοποιηθεί μόνο μία φορά, και όχι δύο, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

eleftherostypos.gr