Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
25/08/2018 16:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κοντονής ζητά το βούλευμα αποφυλάκισης Φλώρου μετά τη θύελλα αντιδράσεων

Ανατροπή στην υπόθεση της αποφυλάκισης του καταδικασμένου για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, Αριστείδη. Φλώρου, φέρνει ο σάλος σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο που προκλήθηκε καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης αναγκάστηκε να παρέμβει και να ζητήσει να μελετήσει το βούλευμα, το οποίο όπως λέει "δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά". Με αυτόν τρόπο επιχειρεί να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία η οποία εξαρχής εξέφρασε την αντίθεσή στις διατάξεις νόμου τις οποίες θέσπισε ή τροποποίησε η κυβέρνηση, πάνω στις οποίες δομήθηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντα σε πολυετή κάθειρξη για την σκανδαλώδη υπόθεση ENERGA.

Σε ανακοίνωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει:

"Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής ζητά υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά. Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση".

Βέβαια η ΝΔ είχε εκδώσει μια σαφή ανακοίνωση επί τους θέματος:

"Ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη όχι μόνον για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας. Αποφυλακίστηκε και είναι πλέον ελεύθερος με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις".

Πηγή:capital.gr