Ο Άρειος Πάγος διέταξε έρευνα για καταγγελίες ΜΜΕ πως απειλούνται βουλευτές των ΑΝΕΛ για τις Πρέσπες
12/01/2019 16:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Άρειος Πάγος διέταξε έρευνα για καταγγελίες ΜΜΕ πως απειλούνται βουλευτές των ΑΝΕΛ για τις Πρέσπες

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα της εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν αναρτήσεις των ιστοσελίδων documento και news247, σύμφωνα με τις οποίες, βουλευτές των ΑΝΕΛ αλλά και ανεξάρτητοι δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσουν την ψήφο τους στην συμφωνία των Πρεσπών.

Το documentο αναφέρει πως στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ φέρεται να ζητεί από τους παραλήπτες μηνύματος που αποστέλλεται να απειλούν τους βουλευτές ώστε να μην στηρίξουν την συμφωνία, ενώ παραθέτει τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το επίμαχο μήνυμα αναφέρει: "Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία". Το news247 υποστηρίζει πως βουλευτές έχουν δεχτεί μηνύματα μερικά από τα οποία αναφέρουν: "Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι", "Θα σε σκοτώσουμε", "Μην το τολμήσεις θα μαρτυρήσεις"

Η κ. Δημητρίου ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.

Πηγή:capital.gr