Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση Τούρκου δημοσιογράφου στην Τουρκία
02/06/2018 16:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση Τούρκου δημοσιογράφου στην Τουρκία

Την έκδοση ενός 45χρονου Τούρκου στην πατρίδα του και την παράδοσή του στην τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1. Πρόκειται για τον ιστορικό και δημοσιογράφο Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από "ερυθρά αγγελία" της Ιντερπόλ.

Είναι μία εξέλιξη η οποία έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία τον ζητεί για να εκτίσει ένα υπόλοιπο ποινής, μετά από καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε "παράνομη οργάνωση".

Ο 45χρονος Τουργκούτ Καγιά είναι γνωστός για τη φιλοκουρδική-αριστερή του δράση στη γείτονα από νεανική ηλικία. Σύμφωνα με τη συνήγορό του ο Άρειος Πάγος είπε ναι στο αίτημα έκδοσης που υπέβαλαν οι τουρκικές αρχές και πλέον η απόφαση για παράδοση στην τουρκική δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα πάντα με τη συνήγορό του, ο 45χρονος εκζητούμενος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και υποστηρίζει ότι δεν θα έχει δίκαιη ποινική μεταχείριση στην πατρίδα του λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων με ορατό τον κίνδυνο να υποστεί βασανιστήρια. Η είδηση μεταδίδεται και από τουρκικά μέσα, τα οποία κάνουν λόγο για μία απόφαση έκπληξη.

capital.gr