Νύχτα επιθέσεων, εμπρησμών και μολότοφ στην Αθήνα
01/04/2018 09:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νύχτα επιθέσεων, εμπρησμών και μολότοφ στην Αθήνα

Η νύχτα δεν κύλησε καθόλου ήρεμα στην Αθήνα, καθώς έλαβαν χώρα νέες επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων, δύο συμβολαιογραφεία πυρπολήθηκαν από αγνώστους, ενώ κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε το skai.gr, άγνωστοι πυρπόλησαν δύο συμβολαιογραφεία στα Εξάρχεια, προκαλώντας υλικές ζημιές. Το ένα συμβολαιογραφείο εδρεύει στην οδό Σιροπούλου και το δεύτερο στη Ζωοδόχου Πηγής. Αρχικά, στις 22:45 το βράδυ της Παρασκευής άγνωστοι προκάλεσαν εμπρησμό σε συμβολαιογραφείο που βρίσκεται στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, στην Ζωοδόχου Πηγής. Λίγη ώρα νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 21:15, άγνωστοι πυρπόλησαν την είσοδο συμβολαιογραφείου στην οδό Σιροπούλου που βρίσκονται στον 4ο όροφο πολυκατοικίας.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας που ανέλαβαν την υπόθεση εκτιμούν πως οι δράστες και των δύο περιπτώσεων είναι τα ίδια άτομα, καθώς και στις δύο περιπτώσεις αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για δύο δράστες.

Επίσης, κουκουλοφόροι μετά τις 12:30 τη νύχτα προχώρησαν σε καταδρομική επίθεση κατά του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Όπως σημειώνει το kathimerini.gr, με βαριοπούλες έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν φθορές στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Ριανκούρ, εν συνεχεία πέταξαν φειγ βολάν και αποχώρησαν.

Φυσικά δεν έλειπαν και οι επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων, φαινόμενο που τείνει να γίνει... παράδοση. Συγκεκριμένα, μεταξύ 2:30 με 4 έλαβαν χώρα επιθέσεις με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤστη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.

Φωτογραφία αρχείου.

capital.gr