Νιρβάνα στην κυβέρνηση για το μπάχαλο στα πανεπιστήμια – Σε απόγνωση οι καθηγητές
01/11/2018 12:26
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νιρβάνα στην κυβέρνηση για το μπάχαλο στα πανεπιστήμια – Σε απόγνωση οι καθηγητές

Ανεβαίνουν οι τόνοι για τα φαινόμενα βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια. Οι πανεπιστημιακοί αναζητούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να δώσει λύσεις και η Νέα Δημοκρατία στρέφεται προς την Κομισιόν.

Η κυβέρνηση από την άλλη περί άλλα τυρβάζει, εμμένοντας σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, την ίδια ώρα που η πανεπιστημιακή και η φοιτητική κοινότητα συμβιώνουν με πιάτσες ναρκωτικών εντός και εκτός των τειχών των ελληνικών Ιδρυμάτων.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρά τις κραυγές αγωνίας των προηγούμενων ημερών, βλέπει ότι το στέκι τοξικομανών με δοσοληψίες και χρήση ναρκωτικών πλησίον του Ιδρύματος συνεχίζει να υφίσταται. Αντίστοιχα, οι μαρτυρίες και οι διαμαρτυρίες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για εμπορία και χρήση ναρκωτικών μπροστά στα μάτια φοιτητών και καθηγητών πληθαίνουν.

«Η Σύγκλητος με υψηλό αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει τις προσπάθειές της με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και καλεί, για μια ακόμα φορά, τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να δράσουν συντονισμένα και αποτελεσματικά για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το πανεπιστήμιο», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του το ΟΠΑ, ενημερώνοντας ότι οι πρυτανικές αρχές θα αναλάβουν να ενημερώσουν τους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και να ζητήσουν τη συνδρομή αυτών για την άμεση αντιμετώπισή της.

Σε υψηλούς τόνους και η απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μελών ΔΕΠ (ΠΟΣΔΕΠ) αναφέρει: «Οι χώροι στους οποίους σπουδάζει και μορφώνεται η νεολαία της πατρίδας μας δεν μπορεί να είναι χώροι τους οποίους λυμαίνονται εγκληματικές ομάδες που διακινούν και εμπορεύονται απροκάλυπτα ναρκωτικά στο φως της ημέρας, ανάμεσα στους φοιτητές μας, ανάμεσα σε όλους μας. Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε “συλλογικότητα” θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη» και ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να εκθέσει στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο το πρόβλημα και να απαιτήσει λύσεις.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ με τα ναρκωτικά έθεσε με ερώτησή της στην Κομισιόν η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη: «Τι προτίθεται να κάνει η Επιτροπή δεδομένου ότι η ανασφάλεια και τα περιστατικά ανομίας δεν διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από κοινοτικούς πόρους τόσο αναφορικά με την έρευνα και την καινοτομία (Horizon 2020) όσο και την κινητικότητα φοιτητών για σπουδές (Erasmus+)», αναρωτήθηκε.

Πηγή:eleftherostypos.gr