Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Έτοιμοι για παράταση στην… παράταση του lockdown
23/03/2021 14:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – Έτοιμοι για παράταση στην… παράταση του lockdown

Αυξήθηκαν σήμερα τα τεστ μετά το «χαλαρό» Σαββατοκύριακο - Κατέρρευσαν πάλι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης

Κατέρρευσε το «παραμύθι» της κυβέρνησης για σταδιακή άρση του lockdown μέσα στον Μάρτιο, με τους πολίτες να γίνονται στο ίδιο έργο θεατές ακόμα μια φορά.

Η επιδημιολογική πορεία της χώρας προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων ενώ η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας φέρεται να «αποκλείει» το πολυαναμενόμενο άνοιγμα της αγοράς που είχε ανακοινωθεί για την 29η Μαρτίου. Έτσι λοιπόν, οι πολίτες θα έρθουν αντιμέτωποι με νέα παράταση του lockdown και οι ημερομηνίες μετατίθενται για Απρίλιο.

Aδύνατο το άνοιγμα λέει ο Πέτσας

Τη νέα παράταση στο lockdown επιβεβαίωσε και ο Στέλιος Πέτσας ο οποίος διευκρίνισε ότι είναι σχεδόν αδύνατο το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αυτά τα δεδομένα. Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο για πιο χαλαρό Πάσχα το οποίο πέφτει στις 2 Μαΐου φέτος, όμως πλέον οι πολίτες έχουν μάθει να κρατούν μικρό καλάθι και να μην πιστεύουν τις εξαγγελίες με φρούδες ελπίδες οι οποίες εξανεμίζονται μέχρι την ανακοίνωση μιας… νέας παράτασης.

Λιγότερα τεστ

Την ίδια στιγμή, μετά από ένα «χαλαρό» Σαββατοκύριακο όπου ως γνωστόν πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ, τα στοιχεία του 3ημέρου δεν «έδειξαν» ολοκληρωμένη εικόνα της διασποράς. Σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθεί νέο άλμα στις μολύνσεις, με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει σχεδόν 3.500 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 1.707 κρούσματα και 681 διασωληνωμένοι με τα συνολικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν να φτάνουν τα 14.074.

Απελπισία στα νοσοκομεία για τους διασωληνωμένους

Με καθυστέρηση ενός χρόνου και μετά από τόσους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν έβρισκαν κρεβάτι σε ΜΕΘ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επίταξη 206 ιδιωτών ιατρών οι οποίοι από σήμερα παρουσιάζονται στα νοσοκομεία της Αττικής μετά τα φύλλα πορείας που εκδόθηκαν.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει απελπιστική, ενώ δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες διασωληνωμένοι. Ο αριθμός των διασωληνωμένων που ήδη έχει παρουσιάσει ανησυχητική αύξηση, αναμένεται να εκτοξευθεί στους 1.000 σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η εφημερία στα νοσοκομεία της Αττικής για το βράδυ που πέρασε ήταν ακόμα μια φορά εφιαλτική καθώς από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν 240 νέες εισαγωγές ασθενούν που νοσούν από Covid-19.

Πηγή: newsbreak.gr