Νέο βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι προκάλεσαν οι Τούρκοι στην Χίο την Μεγάλη Τετάρτη
06/04/2018 14:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι προκάλεσαν οι Τούρκοι στην Χίο την Μεγάλη Τετάρτη

Το παρασκήνιο ενός παρ’ ολίγον θερμού επεισοδίου ανοιχτά της Χίου, ανάμεσα στο Ελληνικό και Τουρκικό λιμενικό που σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης παρουσίασε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Στο βίντεο αποτυπώθηκε η προσπάθεια των Τούρκων να προκαλέσουν, ευτυχώς ανεπιτυχώς, όταν μία τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και επιχείρησε τη «διάσωση» προσφύγων.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο εξασφάλισε η ΚΡΗΤΗ TV είναι εμφανής η προσπάθεια της γείτονος χώρας να δημιουργήσει εντυπώσεις -για ακόμη μια φορά- εκθέτοντας την Ελλάδα στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, με αιχμή το προσφυγικό.

Αφού οδήγησαν λέμβο με τους μετανάστες από τα τουρκικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα -τα οποία παραβίασαν κατά ένα μίλι – στη συνεχεία επιχείρησαν να τους «διασώσουν», χρεώνοντας έτσι στο ελληνικό λιμενικό επιχειρησιακή ανικανότητα και αργά αντανακλαστικά στο Αιγαίο.

Ωστόσο τα σχεδία τους έπεσαν στο κενό αφού η ψυχραιμία και η ετοιμότητα που επέδειξε το ελληνικό λιμενικό δεν άφησε περιθώρια στην άγκυρα να υλοποιήσει το σχέδιο της.

eleftherostypos.gr