Νεκρός ο κατηγορούμενος που ήταν ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου
14/01/2019 15:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νεκρός ο κατηγορούμενος που ήταν ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου

Δολοφονήθηκε μετά από συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αλβανός Άλμπερτ Μπάκο, ο οποίος φέρεται να μαχαιρώθηκε θανάσιμα από ομοεθνείς του.

Ο Μπάκο μαζί με ένα ακόμη άτομο κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου. Όπως είχε υποστηρίξει, επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου με εντολέα τον Αριστείδη Φλώρο που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση της Energa -Hellas Power. Ισχυρισμό που ο Φλώρος διαψεύδει κατηγορηματικά υποστηρίζοντας ότι εκβιάστηκε από τους δράστες να τους καταθέσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να αναιρέσουν τις καταθέσουν ότι όντως δεν εμπλέκεται.

Ο Μπακο είναι επίσης κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Χανίων όπου κρατείτο ενόψει της συγκεκριμένης δίκης που θα γίνει την Τετάρτη.

Υπ. Δικαιοσύνης: Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά

Η δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Άλμπερτ Μπάκο διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ μετά από εντολή του Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

"Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής".

Πηγή:capital.gr