Νέες συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία σήμερα
01/07/2018 12:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία σήμερα

Δύο νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό θα λάβουν χώρα σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην πρωτεύουσα το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή. Όπως έχει ανακοινωθεί θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. και διοργανωτές είναι το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία "Μέγας Αλέξανδρος" και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

"Καλούμε όλους τους Έλληνες σε συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ώρα 6:00 μ.μ. μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος για να προκαλέσουμε τον συνταγματικό σεισμό όπου πρέπει να διατρανώσουμε ότι Ελλάς σημαίνει Μακεδονία και Μακεδόνες = Έλληνες, για να σταματήσουμε την προδοτική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την απραξία και συνενοχή των ΑΝΕΛ", αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ομάδες "Ελλάς - Hellas" και "ΟΧΙ στον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια" έχουν απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 19:00.

"Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ακύρωση της συμφωνίας της παραχώρησης του όρου "Μακεδονία" στα Σκόπια. Δεν εγκαταλείπουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί 1 Ιουλίου και ώρα 7μ.μ. μπροστά από το Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου απ' όπου θα ξεκινήσει και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατάληξη στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου", αναφέρουν οι διοργανωτές, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή:capital.gr