Νέες προκλητικές δηλώσεις από Τούρκο πρώην κομάντο των Ιμίων
19/03/2018 21:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες προκλητικές δηλώσεις από Τούρκο πρώην κομάντο των Ιμίων

Οι προκλητικές δηλώσεις Τούρκων πολιτικών και αξιωματούχων δεν έχουν τέλος και χθες ο Τούρκος πρώην κομάντο των Ιμίων - ήταν επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων που ανέβηκαν στη βραχονησίδα το 1996 - Αλί Τουρκσέν ισχυρίστηκε πως η «Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρό της για Ένωση με τον Κύπρο», όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Yenicag».


Η συνέντευξη ήταν για την επέτειο, την κρίση των Ιμίων, αλλά και για την κατάσταση στο Αιγαίο.

Ο Τουρκσέν είναι σήμερα πολιτευτής του εθνικιστικού κόμματος «Καλή πατρίδα» και συχνά εκφράζεται με προκλητικό τρόπο κατά της Ελλάδας.

Οι δηλώσεις του πρώην κομάντο - ο οποίος στην Τουρκία αποκαλείται «ήρωας» των Ιμίων - έγιναν την Κυριακή στην Αλικαρνασό με αφορμή την 103η επέτειο των Τούρκων για τη μάχη του Τσανάκαλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Τουρκσέν - σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας - ανέφερε πως η χώρα μας δεν έχει παραιτηθεί από το όνειρό της για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Και πρόσθεσε πως αν η τουρκική κυβέρνηση «δεν πάρει τα απαραίτητα μέτρα η κατάσταση στην Κύπρο και τα νησιά θα συνεχίσει να αναθεωρείται».

Μάλιστα ο Αλί Τουρκσέν άσκησε σκληρή κριτική και σε όσους - ακόμη και στην Τουρκία - θεωρούν γελοίο να υπάρχει αντιπαράθεση με την Ελλάδα για έναν «μικροσκοπικό βράχο».

Στο ίδιο μήκος κύματος με την πλειονότητα των Τούρκων πολιτικών, οι οποίοι θεωρούν τα Ίμια τουρκικό έδαφος συμπλήρωσε: «Αυτό που αποκαλείτε μικρό βράχο, εμείς το λέμε "πατρίδα". Αυτές οι πέτρες είναι έδαφος της πατρίδας, η κόκκινη γραμμή μας».

Είπε ακόμη πως όσοι έζησαν εκείνη την περίοδο, δηλαδή την κρίση των Ιμίων, έφτασαν στο χείλος του πολέμου και γι' αυτό πρόσθεσε η Τουρκία πρέπει να διδάξει τα παιδιά γι' αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα.

in.gr